İzmir Geçen Ay En Çok 9 Eylül Kutlamalarını Konuştu

Medya Takip Merkezi (MTM), geçen ay İzmir’in gündemini belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı.

Buna gören geçen ay en çok 9 Eylül kurtuluş günü kutlamaları konuşuldu. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül törenleri, yönetmelik gerginliği sebebiyle dikkat çekti. İzmir Valiliği tarafından, süvari birliği ve bayrak çekmeyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki geçit töreninin yapılmayacağını duyurmasına, bazı sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. Bunun yanısıra Türk Telekom İzmir Cup 2012 Erkekler Tenis Turnuvası'nda çiftlerde İngiliz David Rice-Sean Thornley ikilisinin şampiyon olması, İstanbul Nişantaşı’ndaki iki günlük Şişli İzmir Günleri de ilgi gördü.

RABİA ÖĞRETMENİN ÖLÜMÜ İZMİR’İ İSYAN ETTİRDİ
Karabağlar ilçesinde 15 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi, geç gelince kendisini müdürün yanına gönderdiği için tartıştığı Fen ve Teknoloji öğretmenini karın ve kalçasından bıçaklaması da geçen aya damgasını vuran olaylar arasında yer aldı. Evli ve iki çocuk annesi öğretmen, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan önce öğrencinin kendisini bıçaklamakla tehdit ettiğini okul müdürüne söylediği, okul yönetiminin de polisten yardım istediği ancak olayın önlenemediği ortaya çıktı. Öğrenci, olaydan sonra gözaltına alındı. Tutuklanan 15 yaşındaki H.K. hakkında, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

BMC'NİN KİRPİ ÜRETİMİNİ DURDURMASI DA GEÇEN AYA DAMGASINI VURDU
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ayın en çok konuşulan ismi oldu. Anakara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı ile Marmaray Projesi’nin açılış tarihlerinin öne alındığını açıklayan Yıldırım, bin 926 haber ve yazıda yer aldı. Balyoz davası kararlarıyla ilgili görüşlerini beyan ederek öne çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise bin 636 habere konu oldu. Basında en çok ilgiyi gören İzmir markası ise BMC oldu. Türk savunma sanayisi için zırhlı araç Kirpi’yi üreten ancak içine düştüğü finans sıkıntısı sebebiyle teslim edemeyen firma, çalışanlarına uzun süredir maaş ödeyememesiyle de adından bahsettirdi. Gelecek yıl Şanlıurfa’da süt fabrikası açacağını belirten Pınar ise 39. yıl kutlamalarıyla gündeme gelerek, İzmir basınında en çok ilgi gören diğer bir marka oldu .