Yeni zombi oyununuz 23 Mart'ta raflarda

Capcom, büyük bir aksilik olmazsa PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için Resident Evil: Operation Raccoon City'yi 23 Mart'ta satışa çıkartacak.

Yeni zombi oyununuz 23 Mart'ta raflarda
Raccoon City zombilere teslim olurken USS ve Spec Ops askerleri ölümüne çatışıyorlardı...

İçerdiği taktik aksiyon öğeleriyle serinin önceki oyunlarından farklı bir tada sahip olacak Operation Raccoon City'de görevi Umbrella'nın ortalığı bir zombi cehennemine çeviren yasa dışı çalışmalarını örtbas etmek ve şehirden kaçmaya çalışan insanları öldürmek olan USS'den (Umbrella Security Service) bir askeri kontrol edeceğiz. Karşımızda ise Umbrella'nın olaylardaki sorumluluğunu ortaya çıkarmak için mücadele eden Spec Ops'u ve elbette kontrolden çıkmış zombileri bulacağız. Operation Raccoon City, serinin sıkı takipçileri için tahmin etmenin pek zor olmadığı gibi, Resident Evil 2 ve Resident Evil 3 esnasında yaşananları farklı bir açıdan görebileceğiz. Hatta serinin hikaye örgüsünü yakından ilgilendiren bir takım önemli kararlar vermemiz de gerekecek (Leon S. Kennedy'i öldürmek gibi).

Oyunda kendilerine has farklı yeteneklere sahip altı USS askerinden birini seçeceğiz. Bununla birlikte Leon S. Kennedy, Jill Valentine, Claire Redfield, Ada Wong ve Carlos Oliveira gibi serinin önemli karakterlerini oynayabileceğimiz Heroes Mode adında bir de çoklu oyuncu modu bizleri bekliyor Operation Raccoon City'de.

PlayStation 3 için geliştirdikleri ve epey kötü bir oyun olan SOCOM: Confrontation'dan tanıdığımız Siant Six Games ile Capcom'un ortaklaşa geliştirdiği Resident Evil: Operation Raccoon City'de serinin önceki oyunlarının aksine koşarken ateş edebileceğiz (en önemlisi bu olsa gerek).

Tom's Hardware Guide Türkiye