İngiltere'de Öldürülen Kebapçının Elleri Bağlanıp Başına Çuval Geçirilmiş

İngiltere’nin Leicester şehrinde döner-kebap işletmeciliği yapan bir Türk dün akşam dükkanının üst katında ölü bulundu.

Maktulün el ve ayakları bağlanıp başına çuval geçirilerek öldürüldüğü iddia ediliyor. Evington Caddesi, Linton sokakta yer alan “Aladdin Kebap” isimli döner-kebap dükkanının içinde bıçaklanma sonucu öldürüldüğü tahmin edilen maktulün 50 yaşlarında bir Türk olduğu iddia edildi.

Aynı şehirde restoran işleten bir kişi Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, öldürülen kişinin Aladdin Kebap’ın sahibi Kadir isminde ve Kahramanmaraşlı olduğunu ve dükkanın üst katında ölü olarak bulunduğunu ileri sürdü. İsmini açıklamayan bu kişi ayrıca, maktulün eşinin bir akrabasının kendisine, Kadir’in “elleri ve ayakları bağlanıp kafasına çuval geçirilerek öldürüldüğünü” söylediğini aktararak, polisin hiçbir şekilde açıklama yapmadığına dikkat çekti.

Olay hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan polis, konuyu “cinayet” olarak ele aldığını belirtti. Dedektif Edward McBryde-Wilding, “Öldürülen kişinin şu anda kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz. İncelememiz devam ediyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

Aladdin Kebap dükkanının karşısında bir pizzacıda çalışan Zubair Patel ise, yerel gazete Mercury’e yaptığı açıklamada, “Bir bıçaklanma sesi duyduk.” ifadesine yer verdi. Yerel gazete, olay sonrası Aladdin kebabın yakınına 8 kişilik bir grubun geldiğini ve bu grubun içinde öldürülen kişinin eşi olduğu tahmin edilen bir bayanın ağıtlar yakarak ayakta güçlükle durabildiği aktarıldı.
Kebap dükkanının çevresinde güvenlik önlemi alan polis şimdiye kadar olayla herhangi birini gözaltına almadığını açıklarken, olay mahallindeki kişilerle görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti.