Akmercan: Adıyaman Genelinde 4 İstasyona Ulaşacağız

Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, 2012 yılı sonuna kadar Adıyaman’daki yatırım planı hedefine varacaklarını belirtti.

Akmercan, “Besni ve Gölbaşı ilçelerimizde yüzde 70’lerin üzerinde abone hedefine varılmışken, Adıyaman merkezde bu oran yüzde 48’ler seviyesindedir. Kâhta’daki dağıtım istasyonumuz 20 güne kadar tamamlanacaktır, böylece Adıyaman genelinde 4 istasyona ulaşmış olacağız.” dedi.
Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi`nin `2011 Yılı Sonbahar Kampanyası`nın talihlileri belirlendi. Akmercan Şirketi toplantı salonunda 4. Noter Vekili İsmet Yıldız tarafından gerçekleştirilen kura çekimine; Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan, Enerji Koordinatörü Yunus Kesgin, Adıyaman Bölge Müdürü Oğuzhan Soysal, Müşteri Hizmetleri Şefi Erkan Dişli, kampanyaya katılan bazı aboneler ve basın mensupları katıldı.

Çekiliş öncesi açıklama yapan Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Enerji Koordinatörü Yunus Kesgin, “Şirketimiz tarafından 2011 yılında iki ayrı kampanya yapılmıştır. Bunlardan ilki 29 Mart-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz İlkbahar Kampanyası idi, ikincisi de 10 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında abone olup sözleşme yapan müşterilerimiz arasında gerçekleştirdiğimiz ‘Abonelik Sizden, Kombi Bizden’ sloganlı Sonbahar kampanyamızdır. Bugün bu kampanya kapsamındaki 15 adet Kombi hediyemizin çekilişini yapıyoruz.” dedi.

Çekiliş sonunda bir açıklama yapan Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gazi Akmercan ise Sonbahar Kampanyası kapsamındaki 2228 abone arasından 15 talihlinin belirlendiği çekiliş sonucu, verecekleri hediye kombileri Doğalgaz Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİDER)’nin katkısıyla verdiklerini söyledi.

Çekiliş sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gazi Akmercan, 2012 yılı sonuna kadar Adıyaman’daki yatırım planı hedefine varacaklarını ifade ederek, “Besni ve Gölbaşı ilçelerimizde yüzde 70’lerin üzerinde abone hedefine varılmışken, Adıyaman merkezde bu oran yüzde 48’ler seviyesindedir. Bu bir arz-talep meselesidir. Kâhta ilçemizdeki çalışmalarımızda da hızla ilerliyoruz. Kâhta’daki dağıtım istasyonumuz 20 güne kadar tamamlanacaktır, böylece Adıyaman genelinde 4 istasyona ulaşmış olacağız.” diye konuştu.

Adıyaman’daki doğalgaz fiyatının pahalı olduğuna dair bir soruyu da cevaplayan Gazi Akmercan, "Adıyaman’daki doğalgaz birim ücreti 0.010 cent`tir, örneğin aynı hizmeti verdiğimiz Adapazarı’nda 0.280 cent`tir. Yani 28 kat daha fazladır. Bunu başka bir şekilde örneklemek gerekirse Adıyaman’da 20 bin aboneye şu an gaz vermekteyiz. Bu 20 bin aboneden elde ettiğimiz gelir ancak işçilik bedelini karşılamaktadır. Kısacası Adıyaman’da doğalgaz fiyatı pahallı değildir.” diye konuştu.

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yılmaz’la görüşmeler yaptıklarını belirten Gazi Akmercan, “Sayın bakanımız, bugün Adapazarı’nda yarın da Kahramanmaraş’ta istişare toplantısı gerçekleştiriyor. Bu toplantılara katılıp yaşadığımız sıkıntıları ileteceğiz.” şeklinde konuştu.

Adıyaman halkına doğalgaz konusunda iletmek istediği mesajı da sorulan Gazi Akmercan, şöyle dedi: “Daha önce de söylediğim gibi, bu bir arz-talep meselesidir. Kullanıp kullanmama konusunda tercihlerine bir şey diyemem ama Adıyaman, hava kirliliği açısından yüksek oranlara sahip bir ilimizdir. Doğalgaz ise hava kirliliğini önleyici bir etkendir. Doğalgaz medeniyettir, medeni ve risksiz bir kaynaktır. Bu nedenle doğalgazı kullananlar, bizzat kendileri görüşerek kararlarını versinler diye tavsiyede bulunuyoruz.”
Akmercan Gaz Doğalgaz Dağıtım Şirketi`nin Sonbahar 2011 Kampanyasının talihlileri şunlar: Yusuf Kılınç, Recep Kuru, Sefer Yılmaz, Mustafa Kıskaç, Hidayet Kurtulan, Sait Tanrıverdi, Halil Fırat, Ahmet Işık, Yusuf Işık, Serpil Şahin, İsmail Fırat, Abdulkadir Akdulum, Ümmühan Dilek, Sağlık Müdürlüğü Lojmanları ve Memet Etker.