Vali Kahraman: Eğitim Öğretim En Önemli Değerimiz

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, eğitim öğretimin bir ülkenin en önemli değeri olduğunu söyledi.

Vali Kahraman: Eğitim Öğretim En Önemli Değerimiz
Eğitimin insanı insan yapan önemli bir değer olduğunu belirten Kahraman, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu nedenle onların eğitim ve öğretiminin sağlıklı olması geleceğimizin teminatıdır.” dedi.
Süleyman Kahraman, eşi Muhsine Kahraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.
Ziyarette öğrencilerin hazırladığı sergiyi de gezen Vali Kahraman, “Bugün burada çocuklarımızın el emeklerini, göz nurlarını görmek bizleri hem sevindiriyor hem de umutlandırıyor. Gerçekten de onların her biri bizim geleceğimiz… Onların aldığı eğitim de geleceğimizin teminatı. Hepsini kutluyorum.” dedi.

Okul müdürü Tanju Yıldırım’dan okulun çalışmaları ile ilgili bilgi alan Kahraman, öğrencilerin gerçekleştirdiği `Dilek Feneri` deneyini de takip etti.
Yapılan değerli çalışmaların kendisini memnun ettiğini söyleyen Vali Kahraman, “Öğrencilerimiz `Dilek Feneri` adlı deneyi gerçekleştirirken aslında bu milletin dileklerine de tercüman olmuşlardır. Biz öğrencilerimizden ülkemizin geleceğini inşa etmelerini bekliyoruz. Biz öğrencilerimizden geçmişimizi yaşatmalarını bekliyoruz. Bugün burada birbirinden güzel, birbirinden değerli çalışmalara şahit olduk. Eğer öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz bu ülkeye dair bir bilinç taşımasaydı kuru bir bilgi ile elbette ki bir şeyleri başaramayacaklardı. Biz eğitime yatırımlar yapıyoruz, biz eğitim faaliyetlerini elimizden geldiği kadar hem maddi hem de manevî anlamda destekliyoruz; çünkü biliyoruz ki bu ülkeyi bu nesiller yaşatacak. Eğitimde yapılan her güzel iş bizleri sevindiriyor, her güzel iş bizleri umutlandırıyor. İnşallah daha güzel başarılar yakalayacağız, inşallah eğitim ortamlarımızı daha kaliteli hale getireceğiz. Eğitime gönül veren herkesi kutluyorum.” dedi.
Ziyaret, okulla ilgili sunumdan sonra verilen yemekle sona erdi.