Mavi Kart Sahiplerine Türkiye’de Emeklilik Kapısı Açılıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin Alman vatandaşlığından çıkmak istemeyen Türklere verdiği Mavi Kart, yakında Türkiye’de emekliliğin kapısını da açacak.





Avrupa Türk Demokratlar Birliği Bavyera Başkanı Fikret Özdemir , Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmenin ardından Mavi Kart sahiplerine emeklilik konusunda yakın zamanda müjdeli bir haber geleceğini ifade etti .




Fikret Özdemir , Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiği , olumlu sonuç alınması halinde yeni bir düzenleme yapılacağını bildiri .




Mavi Kart sahibi olan vatandaşların Türkiye’de emeklilik haklarının verilmemesinden dolayı son yıllarda Alman vatandaşlığından çıkanların olduğunu belirten Özdemir , “Bir yandan Alman vatandaşlığına geçmeleri hususunda vatandaşlarımız teşvik edilirken diğer yandan Türkiye’de emekli olamamaları birbiriyle örtüşmüyordu . Almanya’da güçlü bir Türk lobisi isteniyorsa Alman vatandaşlığına geçenlerim Türkiye’deki emeklilik haklarının verilmesi gerekir . Böyle olduğu takdirde Alman vatandaşlığına geçecek binlerce vatandaşımız olacaktır . ” dedi .