Köprü ve Otoyollarda ‘cep’ten Dıt Dönemi

Bank Asya ve Turkcell’in ortak projesi olan temassız otoyol ödeme sistemi kullanıma açıldı.

Sistem , köprü ve otoyol gişelerinde Kartlı Geçiş Sistemi ( KGS ) kartlarına gerek duyulmadan cep telefonu ile ödeme yapılmasına imkân tanıyor .


T11 kullanıcıları , Cep-T Cüzdan’dan Bank Asya KGS uygulamasına başvurup telefonlarına indirecekleri uygulama ile kartlarını Turkcell Mobil Ödeme üzerinden yükleyebilecek .


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar konuyla ilgili şunları ifade etti :

“Turkcell Cep-T Cüzdan ile tek bir SİM karta dünyada ilk defa birden fazla bankanın kredi kartını sunarak alışverişte yeni bir dönemin kapılarını açtık . Şimdi de Bank Asya güç birliği ve Smartsoft’un katkılarıyla Cep T-Cüzdan ile bir ilk daha sunuyoruz . Bu uygulama ile sadece Turkcell T11 ile müşterilerimize temassız geçiş kolaylığı getirmekle kalmıyor , KGS’ye başvurudan , bakiye yüklemeye kadar tüm süreci cebe taşıyarak uçtan uca bir mobil deneyime imkan tanıyor ; kart taşıma ihtiyacını da ortadan kaldırıyoruz . Önümüzdeki dönemde tüketicilerin hem alışveriş alışkanlıklarını değiştirecek hem de ulaşım sistemlerinde hayatlarını kolaylaştıracak ilklere imza atmaya devam edeğiz . ”

Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr . Ercüment Güler projeye dair şu değerlendirmelerde bulundu :

“Katılım bankalarının öncüsü olarak teknolojiye yatırım yaparak ayrıştık . Cep-T KGS de bu anlayışın bir ürünüdür . Bugün özellikle köprülerde kartında bakiye kalmadığı için aracını durdurup arkadaki araçtan kart talep eden şoförler görüyoruz . T11 ve Cep-T KGS sayesinde araç sahiplerini ‘Kartımı unuttum , bakiyem kalmadı’ derdinden kurtarıyoruz . Kart da telefonun içinde , yükleme de . Gerçekten kullanıcı dostu bir uygulama geliştirdik . Ayrıca sadece yüklemeli ( nakit ) KGS değil , Bank Asya’dan kredi kartınız varsa kredili KGS uygulamasına da sahip olabiliyorsunuz . Önümüzdeki dönemde Turkcell ile işbirliğimiz yeni projelerle devam edecektir . “

CEP-T CÜZDAN İÇERİSİNDE KGS’NİN ÇALIŞMASI

Turkcell T11 kullanıcıları , mevcut SİM kartlarını hiçbir ücret ödemeden 256K SİM kart ile değiştirip Cep-T Cüzdan uygulamasında Ulaşım Kartları menüsünden Bank Asya KGS kartına başvuruda bulunabiliyor . Böylelikle otoyol ve köprü gişelerinde KGS için ayrılmış KGS levhalı gişelerden geçiş yapabiliyor . Gişelerden geçiş esnasında T11’in kart okuyucuya 2-3 cm kadar yaklaştırılması ile Turkcell Cep-T Cüzdan’da yer alan KGS uygulamanızın kart numarası , kredi miktarı , araç sınıfı gibi veriler elektronik olarak okunuyor ve ödeme zahmetsizce yapılıyor .


Uygulamadan yararlanmak için başvuru sonrasında Bank Asya kredi kartı ile eşlenecek şekilde Kredili KGS ( KKGS ) kartı ; eğer Bank Asya kredi kartı yoksa Nakit KGS ( NKGS ) kartı Cep-T Cüzdan’a yükleniyor . NKGS kartı , herhangi bir hesap veya kredi kartı ile ilişkilendirilmeksizin üzerine para yüklenerek kullanılabilen , ön ödemeli bir kart . NKGS kartı ile geçiş yapıldığında geçiş ücreti , karta daha önce yüklenmiş tutardan düşülüyor .