Kar ve Tipi Nedeniyle Yolu Kapanan 37 Köye 15 Gündür Ulaşılamıyor

Malatya`nın Pütürge ilçesinde, iki hafta önce etkili olan kar yağışı sonrası yolu ulaşıma kapanan 37 köye 15 günden bu yana ulaşılamıyor.

Kar ve Tipi Nedeniyle Yolu Kapanan 37 Köye 15 Gündür Ulaşılamıyor
Malatya İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarla açılan yollar , aralıklarla etkili olan kar ve tipi nedeniyle yeniden kapanıyor . İki dozer , iki greyder , bir kepçe ile yapılan yol açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor .


Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru ve Pütürge İlçe Encümeni Battal Paşahan , karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi . Mehmet İşidoğru , yaptığı açıklamada , yoğun kar yağısı nedeniyle Pütürge ilçesinde 37 köy yolunun kapalı olduğunu belirtti . Bölgedeki yol açma çalışmalarının 3 ayrı sahada sürdürüldüğünü anlatan İşidoğru , şöyle dedi :

" Öncelikle Saparuşağı , Tepehan , Arıtoprak-Söğüt bölgelerinde grup yollarını açıyoruz . Bölgede kar kalınlığı yer yer 1 . 5-2 metreyi aşmaktadır . Karla mücadele ekipleri özverili bir çalışma sergilemektedirler . Fakat gece oluşan yağış ve tipi nedeniyle tekrar kapanmaktadır . "

Pütürge İlçe Encümeni Battal Paşahan da 15 günden bu yana merkezle ulaşımı kesilen köylerdeki insanların kendisine telefon açarak yardım istediklerini belirtti . Grup yollarının , 4 kez açıldığı halde yeniden kapandığını anlatan Paşahan , " Ekiplerimiz gece gündüz özverili bir şekilde çalışıyor . Burada şu an 2 metrenin üzerinde kar var . Bir dozerimiz çığın altında kaldı . Can kaybı yok . Araçta hasar var . Bu bölgede yol açma çalışmaları devam ediyor . ’’ dedi .


İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekip Şefi Niyazi Dönmez de Akrepderesi mevkiinde yol açma çalışmaları yaptıklarını belirtti . Grup yolunun iki kola ayrılarak devam ettiğini anlatan Dönmez , " Gece saat 22 . 00-23 . 00‘e kadar çalışıyoruz . Tekrar döndüğümüzde yağış ve tipi varsa yol kapanmış oluyor . Geri dönmesek mazotumuz bitiyor . Biz de mahsur kalabiliriz . Onun için iki iş makinesi arka akaya gidiyoruz . Gece çok ayaz oluyor . Fırtına çıkmaması için dua ediyoruz . Kardan dolayı çalışmalar bizi zorluyor . Vatandaş yollarını açmamızı bekliyor . 4 defa bu grup yolunu açtık . Tekrar kapandı . Köylere daha ulaşamadık . ’’ diye konuştu .