Öğrencilerin, 'kendini Kendinle Kıyasla' Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Yazı-Tura’ isimli fotoğraf sergisi 50’ye yakın eserle ziyaretçilerini bekliyor.

Öğrencilerin, 'kendini Kendinle Kıyasla' Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
  Aynı insanın farklı yüzlerini tema edinen sergi , bir insanın farklı rolde olabileceğini sanatsal bir bakışla anlatıyor .

Plato Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan serginin katılımcıları ‘Kendini kendinle kıyaslama’ sloganıyla yola çıktı . Hayatta insanların her gün farklı şeyler yaşadığı , dünün bugünle aynı olmadığı konusu üzerinde durulan fotoğraflarda ‘Farklılıkları kimliğimize nasıl yansıtıyoruz?’ sorusu üzerinde duruldu .

Aynı insanı farklı ruh halinde ve zıt davranışlar sergilerken görüntüleyen öğrenciler 50’ye yakın fotoğraf çekti . Üniversite`nin Balat kampüsünde sergilenen fotoğraflar için Plato Meslek Yüksekokul`u kapılarını tüm İstanbullulara açtı .

Aynı kişinin farklı bir şekilde ve farklı davranışlarla karşımıza çıkabileceğini belirten Öğretim Görevlisi Bahadır Elal , “Sergi yönetimi konusunda bir sergi tasarladık . Öğrencilerimiz bunun adına da ‘Yazı Tura’ ismini verdiler . Kısacası bir model kullanarak , farklı hayat temsillerini yansıttık . " diye konuştu .

Sergi 13 Şubat 2012 Cuma Pazartesi gününe kadar hafta içi her gün ziyaret edilebilecek .