Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Yeni Halini Televizyondan Gördü

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Yeni Halini Televizyondan Gördü
  Dr . Ömer Özkan , yüz nakli olan Uğur Acar’ın yeni halini televizyonda gördüğünü , bunu olgunlukla karşıladığını söyledi .


Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın bağışlanan organlarından yüzünün nakledildiği Uğur Acar’ın ( 19 ) sağlık durumundaki olumlu gelişmeler devam ediyor . Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . Ömer Özkan , Uğur Acar’ın son durumu değerlendirmek için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok girişinde basın toplantısı düzenledi .

Altı gün sonunda yüz naklinde büyük bir basamağı geride bıraktıklarını ifade eden Özkan , pazartesi günü müjdeli ve iyi haberler vereceklerini söyledi .

Bir gazetecinin " Uğur yeni yüzünü gördü mü? " sorusuna Prof . Dr . Ömer Özkan , “Haberleri izlerken bir miktar gözden kaçmış . Ama istiyor . Çok soğukkanlılıkla izliyor . Bir iki tane izlemiş . Onun tepkisini ölçmek istedim . Ama ‘bize bir iki gün müsaade et’ dedik . O olgunlukla karşılıyor . Yüzüne biz bilerek dokundurtmuyoruz . Şuan için dokunmasının bir anlamı yok . ” diyerek cevap verdi .

Uğur Acar’la artık açık ve net bir şekilde konuştuklarını belirten Özkan , “Gayet mutlu haberleri takip ediyor . İnşallah önümüzdeki hafta sonunda size göstermeye çalışırız . ” dedi . Prof . Dr . Ömer Özkan , Uğur Acar’ın bir yıl sonra en fazla 25 yaşında göstereceğini belirtti . Özkan , olumsuz bir durumda müdahale edeceklerini ifade etti .


Kol ve bacak nakli olan Atilla Kavdır’ın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini belirten Ömer Özkan , burada her türlü riskin olabileceğini söyledi . Dünden daha iyi bir konumda olduklarını belirten Özkan , “Asla tamamlanmış durumda değil . Bundan sonra risklerimiz var . İlaçlarla ilgili enfeksiyon ile ilgili problemler olabilir . Yoğun bakımdaki müdahalesi yoğun bir şekilde yapılıyor . En kısa zamanda sağlığında kavuşmasını istiyoruz . ” şeklinde konuştu .