Toplumsal Cinnete Şifa Olacak Yayın Diliyoruzankara

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ``Son zamanlarda sıkıntısını giderek çekmeye başladığımız, toplumsal cinnete şifa olabilecek bir yayın politikasına herkesin kavuşmasını diliyoruz`` dedi.

  Kontv ' nin gelenekselleştirdiği ' ' Ankara Buluşmaları ' ' nın dördüncüsü Dedeman Otel ' de düzenlendi .

Etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Arınç , yaptığı konuşmada , farklı siyasi görüşlerin , sivil toplum kurumlarının , milletvekillerinin , belediye başkanlarının geldiği etkinlikte güzel bir beraberliğin gerçekleştiğini söyledi .

Arınç , bu akşamın iki önemli amacı olduğunu belirterek , ilkinin Kontv ve bağlı kuruluşlarının 20 . yılında ne noktaya geldiklerini göstermek , ikincisinin Konya ' nın gelişmesi , kalkınması , güçlenmesiyle ilgili neler yapılabileceğini konuşmak olduğunu dile getirdi .

Kontv ' nin bölgesel bir televizyon olduğunu ve uydu sayesinde neredeyse dünyanın üçte ikisine ulaşabildiğini anlatan Arınç , milletin değer yargılarına sahip bir televizyon olduğunu kaydetti .

Arınç , şunları söyledi : ' ' Aileden , ahlaktan , inançtan , kültürden , dilimizin , dinimizin , kültürümüzü meydana getiren bütün unsurlarımızın azami hassasiyetle dikkate alındığı ve yayın ilkeleri olarak da bunlara büyük bir duyarlılıkla sahip çıkıldığı bir televizyon ile karşı karşıyayız . Merak edip sordum! Acaba bugüne kadar Kontv RTÜK ' ten bir uyarı veya bir müeyyide , bir ceza almış mıdır diye . Sadece seçimler döneminde , 2007 seçimleri döneminde , sadece bir yayın nedeniyle ' eşitlik ilkesi zedelenmiştir ' diyerek bir partinin itirazı üzerine bir uyarı aldıklarını söylediler . Yayın ilkelerimiz içerisinde maalesef emsallerini çokça gördüğümüz , bizi aile olarak , inanç olarak , toplum olarak yaralayan , bütün değer yargılarımızı hedef almış , olumsuz neşriyat yapan pek çok televizyon kurumundan ayrı bir yere , şerefli bir yere , iyi bir yere Kontv ' yi oturtuyoruz . Bu ilkelere sıkı sıkıya bağlı kaldıkları için ve Türk milletinin hassasiyetlerine en yüksek ölçüde dikkat ettikleri için Kontv ' yi candan tebrik ediyorum .

Kontv ' nin bütün Türkiye ' de ve dünyanın büyük bir kısmında izleniyor olması onu programlarında çeşitliliğe , kaliteye de götürüyor . Programlar , tartışmalar , belgeseller , canlı yayınlar , yaşayan ve geçmişte çok büyük katkıları olup şimdi rahmete kavuşmuş değerlerimizi bizlere evlerimizde çocuklarımızla birlikte tekrar hatırlatan bir televizyon var karşımızda . Son zamanlarda sıkıntısını giderek çekmeye başladığımız , toplumsal cinnete şifa olabilecek bir yayın politikasına herkesin kavuşmasını diliyoruz . ' ' Basın yayın bakımından Konya ' nın zengin bir il olduğunu ve bugüne kadar bu ilin ihmal edildiğini belirten Arınç , Konya ' nın da olduğu 10 şehirde Basın Yayın İl Müdürlüğü kurduklarını kaydetti . Arınç , yakında atamaların yapılmasıyla basın yayın il müdürlüğünün de üzerine düşeni yapacağını söyledi .

Konya ' nın her bakımdan önemli olduğunu vurgulayan Arınç , yerel medya konusunda da Konya ' nın önemli görevler yaptığını ifade etti .

Arınç , kendi için önemli bir konuda Kontv ' nin büyük desteği olduğunu belirterek , 1994 yılında çıkarılan RTÜK Kanunu ' nun yenilenmesi konusunda , çeşitli kurumlarla yapılan görüşmelerde , en derli toplu fikir ve önerilerin Kontv ' den geldiğini anlattı .

Konuşmasında , 16 yıldır yapılmayan frekans tahsislerini de yapmak istediklerini vurgulayan Arınç , ' ' Esasen bu kanunu bugüne kadar çıkartmayanlar halinden memnun olanlardı , ama çıkartmak zorundaydık , Anayasa da kendi kanunu da bunu emrediyordu ' ' dedi .

Arınç , konuşmasını şöyle sürdürdü : ' ' Peki frekans tahsislerini yapacağız , ihalelere çıkacağız bir hazırlıktan sonra . Mevcut televizyonların ve radyoların haklarını korumak gerekir mi , gerekmez mi? Yani sıfırdan başlayarak eşit şartlarda bir ihaleye çıkmak mevcutları zor durumda bırakabilir mi? En azından yüksek sermaye karşısında veya bir başka etki karşısında . Yıllardır bu işi yapan , hazırlığını bir şekilde sürdüren arkadaşlarımız . Avrupa Birliği şartlarına bakarsanız sıfır , eşit ölçüde ihalelere çıkılmalı , koruyucu bir hüküm olmamalıydı . Başka şartlara bakarsanız bunları korumamız adeta yurtseverlik gibi bir şeydi . Sonunda biz bir yıl en azından yayıncılık yapmış olanların haklarını daha yukarı da tutarak , eşitliği bu anlamda değil , mevcutların hukukunu koruyacak şekilde gerçekleştirmeye çalıştık . Kanun bu şekliyle çıktı , ama CHP tarafından Anayasa Mahkemesi ' ne götürüldü . Neticenin ne olacağını bilmiyorum , şu ana kadar da görüşülmedi , ama bizim özenle çıkarmaya çalıştığımız bu kanunun en önemli maddelerinin iptal edilmesinden dolayı endişe ederim . Umarım ki Anayasa Mahkemesi bu konuda hakkaniyete uygun bir karar verecektir . ' ' -Davutoğlu ' nun konuşması-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dünyada ve Türkiye ' nin çevresinde olağanüstü gelişmelerin yaşandığını ve büyük bir dönüşümden geçildiğini belirterek , 1991 ' de Sovyetler Birliği ' nin dağılmasıyla bir jeopolitik deprem , 2001 ' de 11 Eylül ile bir güvenlik depremi , 2011 ' de ise kapsamlı bir ekonomik deprem yaşandığını ifade etti .

Bu kriz dönemlerinde istikameti doğru olan , bastığı tarihi ve coğrafi zeminleri sağlam olan toplumların fark oluşturduklarını kaydeden Davutoğlu , istikrarlı dönemlerde riskler ve fırsatların az olduğunu , kriz ve büyük dönüşüm dönemlerinde ise büyük fırsatlar ve büyük risklerin birlikte geldiklerini söyledi .

Bu dönemlerde Ankara ve Türkiye ' nin merkezi rolünün daha yakından anlaşılacağını anlatan Davutoğlu , ' ' Birçok sorunu , aynı günde , aynı haftalar , aynı saatler içinde ele almak , bu sorunlara tepki vermek , bu krizlerle uğraşmak yanında ülkenin geleceği ile ilgili kapsamlı bir vizyon geliştirmek durumundayız . Esas itibariyle mesele , krizleri tek tek çözmek , tek tek mücadele etmenin ötesinde ülkemizin geleceği ile ilgili vizyonu hayata geçirmektir ' ' dedi .

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da konuşmasında , Kontv ' nin kuruluşundan itibaren yaptıklarının büyük bir başarı olduğunu söyledi .

Dünyada çok büyük krizler yumağıyla karşı karşıya olunduğunu anlatan Kurtulmuş , bunların bir kısmının siyasi , bir kısmının ekonomik olduğunu dile getirdi .

Kurtulmuş , bu krizlerin bir medeniyet krizi olduğunu vurgulayarak , ' ' Son üç asırdır dünyayı kurumlarıyla , kuruluşlarıyla , değerleriyle , paradigmasıyla yöneten modern batı medeniyetinin çöküşünün işaretleridir . Önümüzdeki dönemlerde muhtemelen çok daha somut alanlarda bu krizler devam edecektir . Su krizi , enerji krizi , gıda krizi gibi birçok alanda bu sorunlar devam edecektir ' ' diye konuştu .

Türkiye ' de üniversitelerin , medyanın , siyasetin , entelektüel çevrenin üzerine düşenin ise bu küresel medeniyet krizine karşı bizim medeniyetimizin cevaplarını hazırlamak olduğunu kaydetti .

Batının Türkiye ' ye ' ' siz doğuya ait ve medeniyetinizi bütün dünyaya takdim etme potansiyeline sahip bir ülkesiniz ' ' dediğini belirten Kurtulmuş , bunun ' ' Siz köklerinizi hatırlayın ' ' anlamına geldiğini kaydetti .

- ' ' Fransa ' nın kararı köhne Batının çöküşünün işareti ' ' -Fransız Senatosunda kabul edilen Ermeni teklifine de değinen Kurtulmuş , ' ' Fransa ' nın bu kararı köhne Batının çöküşünün işaretidir . Türkiye ise aydınlık büyük doğunun ışığını taşıyan bir ülkedir ' ' diye konuştu .

Kurtulmuş , herkese düşen görevin aydınlık medeniyetimizin ışığını saçmak olduğunu dile getirdi .

DSP Genel Başkanı Masum Türker de bir şehrin gelişmesinde güçlü medyanın çok önemi bulunduğunu , Kontv ' nin de güçlü bir medya kuruluşu olduğunu ifade etti .

Ermeni teklifinin Fransa ' da kafa karıştırdığını anlatan Türker , medyaya yönelik siyaset değil , Fransa ' ya karşı sonuca gidecek siyaset yapılması gerektiğini vurguladı .

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise üzerine en çok oyun oynanan coğrafyanın Türk İslam coğrafyası olduğunu belirtti .

Destici , Kontv ' nin milli şuura , dayanışmaya önem verdiğini de söyledi .

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da konuşmasında , Kontv ' nin gösterdiği başarının , azmin sonucu olduğunu kaydetti .

Fransa Senatosu kararına da değinen Bal , ' ' Ne olursan ol gel ' ' diyen Mevlana ' ya karşı insanlığın Fransa ' da sağır kaldığını ifade etti .

Anadolu Medya Grup ( ANMEG ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer de katılanlara teşekkür ederek , ANMEG çatısı altında hizmet veren Kontv ' nin büyüyüp güçlenerek 20 . yılını tamamladığını söyledi .

Bölgenin sesini dünyaya duyuran Kontv ' nin , Konya ' nın gözü , kulağı ve sesi olduğunu anlatan Özer , medyanın bazı sorunları olduğunu ifade etti .

Özer , yayıncılıkla ilgili kanunların farklı farklı olduğunu ve bunların tek çatı altında birleştirilmesi gerektiğini dile getirdi . Basın İlan Kurumu gelirlerinden sadece yazılı medyanın yararlandığını , görsel medyanın da yararlanabilmesi için yeni düzenleme yapılması gerektiğini belirten Özer , basın çalışanlarının elinden alınan yıpranma payının geri verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi .

Etkinliğe Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin , AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik , Hüseyin Tanrıverdi , AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek , bazı milletvekilleri , STK ' ların temsilcileri ve çok sayıda davetli de katıldı .
Kaynak: AA