İto ve Etso, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i Kınadı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve İstanbul Ticaret Sanayi Odası Meclisi Erzurum`dan Fransa`nın sözde Ermeni Soykırım Yasası`nı kabul etmesi nedeniyle Nicola Sarkozy`i kınadı.

İto ve Etso, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i Kınadı
 

ETSO 2012 yılı ilk Meclis Toplantısı`nı , İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi . ETSO Konferans Salonu`ndaki Meclis Toplantısı`na Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı . Meclis açılış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik , sözde Ermeni Soykırım Yasası`nı kabul etmesinden dolayı Fransa senatosunu ve Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy`i kınadıklarını açıkladı . Yücelik , Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy`in Ermeni lobisine şirin görünmek adına ucuz kahramanlık yaptığını söyledi . Yücelik , Ermenilerin Anadolu`da ve Azerbaycan`da 520 bin müslüman Türk`ü katlettiğini söyledi .

ETSO Meclis Başkanı Yücelik , Türklerin tarihin hiç bir döneminde katliam gibi insanlık suçu işlemediğinin tarihi belgeler ile ortada olduğunu ifade etti . Erzurum`da 40 bin müslüman Türk`ün Ermeniler tarafından katledildiğine dikkat çeken Yücelik , kendi köyü Alaca`da ise 278 kişinin hunharca katledildiğine dikkat çekerek , " Asıl zulmü Ermeniler yapmış . Bilhassa bölgemizde Ermeniler vahşice katliamlar gerçekleştirmiş . Bölgemizde Van , Ağrı , Kars , ve Erzurum`da , Azerbaycan`da 520 bin müslüman Türk Ermenilerce katledilmişdir . Ne acıdır ki en azından bizim Erzum`da merkezde Ermenilerce toplu katliamlar yapılmış , ortaya çıkartılan toplu mezarlar bunların en güzel kanıtı . En azından benim köyümde açılan toplu mezarlarda 278 vatandaşımızın kemikleri çıkartılmıştır . " dedi .

Türkiye`nin Ermeni meselesi konusunda yeterince lobicilik yapamadığına da değinen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik , " Ermeni meselesini bütün dünyaya iyi anlatamadık . Biz Türkiye olarak lobicilik faaliyetini dünyada maalesef yıllarca bütün dünyada yeterince yapamadık . Son yıllarda çaba sarfetsekte daha fazla bu meseleyi anlatmamız lazım . Kimin kime katliam yaptığı ortada 4 oy uğruna Sarkoziy mantıksız ve seviyesizce sözde soykırım meselesine yaklaşmıştır . Biz bunu kabul edilemez olarak değerlendirerek İstanbul ve Erzurum Ticaret Sanayi Odaları Meclisi olarak şiddetle , nefretle kınıyoruz " diye konuştu .

Türkiye`nin uluslararası arenada güçlü olabilmesinin temelinde güçlü ekonomi , toplumsal ve sosyal yapısının sağlam olmasının gerektiğini de sözlerine ekleyen Yücelik , " 74 milyon nüfuslu Türkiye olarak şunu bilmeliyiz ki biz el ele , omuz omuza bu ülkenin refahını artırmak için gayret içinde olmalıyız . Bizim kimseye ihtiyacımız yok . Avrupa kriz yaşarken bizdeki sosyo- ekonomik parametreler çok iyi gösteriyor . Bunu üst seviyelere taşımak gerek . Bunun içinde verimli , üretken ve çalışkan olmalıyız " şeklinde konuştu .

Yücelik , Erzurum`un son yıllarda sosyo- ekonomik kalkınmada önemli aşamalar katlettiğini de sözlerine ekledi .




AKDAĞ : İŞ ADAMLARI POTANSİYELLERİNİ DEĞERLENDİRMELİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ , Erzurumlu ve İstanbullu iş adamlarının ortak hareket etmesinin gerektiğini dile getirdi . Bakan Akdağ , Erzurumlu ve İstanbullu yatırımcı iş adamlarının ortak potansiyelleri değerlendirmesinin gerekliğine vurgu yaptı . Hükümet olarak , Türkiye`nin sosyo- ekonomik yönden en geri kalmış bölgelerinden birisi olan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi`ne kamusal yatırımlarda öncelik tanıdıklarını dile getiren Bakan Akdağ , " Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi , iktidara geldiğimizde Türkiye`nin en az gelişmiş bölgesiydi . Refahtan en az pay alan bölgeydi . Kamu yatırımları ile diğer bölgeler ile aradaki açık kapatıldı . Kamu yatımları ile bölgede sanayi ve ticaret gelişmeli . Sektörler olarak bizim seçtiğimiz hayvancılık , hizmet , eğitim , sağlık , turizm sektörleri ile çağrı merkezleri Erzurum`u cazibe merkez haline getirdik . Bunlar yetmez şehri ayakta tutar ancak kalkınması için sanayi ve ticaretin gelişmesi lazım . İstanbullu arkadaşlara güveniyoruz . Doğunun potansiyeli birlikte iş yapmak için müsait , böylesi bir araya gelişler mevcut potansiyellerin keşfi için çok önemli .