1. ''ergenekon'' Davasının 214. Duruşması Başladıistanbul

Birinci ``Ergenekon`` davasının 214.

  duruşması başladı .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesince , Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi`ndeki salonda yapılan duruşmaya , emekli Tuğgeneral Veli Küçük , emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve İşçi Partisi ( İP ) Genel Başkanı Doğu Perinçek`in de aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı .

Bu davadan tutuksuz yargılanan başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay`ın da hazır bulunduğu duruşmaya , tutuklu sanıklar Alparslan Arslan , Sevgi Erenerol ile men cezası verilen Bedirhan Şinal , İsmail Sağır , Erhan Timuroğlu , Özkan Kurt ve Osman Yıldırım ise gelmedi .

Sanıkların taleplerinin alındığı duruşmada konuşan Gülaltay , geçen duruşmalarda tanık olarak dinlenilen yazar Talip Doğan Karlıbel`in Alman emniyetinde çalışmadığını ve tanığın mahkemeyi yanılttığını öne sürdü .

Karlıbel`in kitabında yer verdiği Almanya Tübingen Savcılığın kendisini ``ajan olarak kullamak istedikleri``ne ilişkin belgenin sahte olduğunu ifade eden Gülaltay , şunları kaydetti : ``Bana `Alman ajanlığı` teklif edildiğini , benim de kabul ettiğimin iftirasında bulunmuştur . Bununla ilgili olarak da kitabında yer verdiği belge programla montaj yapılmış basit bir belgedir . Alman Federal yasalarına göre , Almanya topraklarında , ancak mahkeme kararıyla emniyet teşkilatı ajan kullanabilir . Alman emniyetinin İstanbul`da ajan devşirmesi mümkün değildir . Karlıbel , Mehmet Mazhar Eymür ile irtibatlı olarak yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçunu işlemektedir . Yalan söylemektedir . ``Gülaltay , Karlıbel`in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da iddialarda bulunduğunu , bu nedenle Ankara Asliye Ceza Mahkemesinde dava görüldüğünü belirterek , bu mahkemeye Federal Almanya yetkili makamlarınca belge gönderildiğini , Karlıbel`in iddialarının yer aldığı belgenin sahte olduğunun anlaşıldığını söyledi .

Karlıbel`in Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı gibi kendisiyle ilgili de sahte belge düzenlediğini ifade eden Gülaltay , mahkemenin Karlıbel hakkında ``yalan beyanda bulunmak`` ve ``yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek`` suçlarından suç duyurusunda bulunmasını istedi .

Duruşma , taleplerin alınmasıyla devam ediyor .
Kaynak: AA