'özgür Basın Demokrasinin, Güçlü Polis De Güçlü Devletin Göstergesidir'

İzmir Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde, “Medya ve Polis İlişkisi” konulu bir konferans düzenlendi.

'özgür Basın Demokrasinin, Güçlü Polis De Güçlü Devletin Göstergesidir'
  Konferansı veren Yrd . Doç . Dr . Oğuzhan Kavaklı , polisin de medyanın da kamu görevi yaptığını belirterek , “Polisin zanlıları yakalayarak hakim karşısına çıkarmak , medyanın gelişmeleri kamuoyuna taşımak gibi birbirini tamamlayan görevleri vardır . Her ikisinin de nihai hedefi , adaletin sağlanmasıdır . ” dedi .

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Ana Bilim Dalı Başkanı Kavaklı , polisin devleti , medyanınsa kamuoyunu temsil ettiğini söyledi . Hukuk kurallarını tam uygulayan , insan haklarına duyarlı , adaletin simgesi haline gelmiş güçlü polisin " güçlü devlet " imajını güçlendirdiğini , özgür ve sorumlu basının da demokrasinin teminatı olduğunu ifade etti . Yrd . Doç . Dr . Kavaklı , son günlerde polislerle gazeteciler arasındaki hoş olmayan sürtüşmelerin görev sorumluluğu , hoşgörü ve empatiyle aşılabileceğini belirterek , “Gazeteci görevini yaparken polisin yardımcı olması , anayasal görev ve sorumluluktur . Burada basından da sorumluluk bilinciyle hareket etmesi beklenir . Polis , asayişle ilgili konularda her vatandaşın korunması için gösterdiği hassasiyeti , medya mensuplarının korunmasında da göstermelidir . Medya polisin polis de medyanın ne rakibi ne de düşmanıdır . Aksine her ikisi de aynı yolun yolcularıdır . Varmak istedikleri nokta , gerçeklerin aydınlatılmasıdır . ” şeklinde konuştu .


Konferansın ardından Oğuzhan Kavaklı’ya , Emniyet Amiri Orhan Karadağ tarafından çiçek takdim edildi . Daha sonra Okul Müdürü Ramazan Akçay , Müdür Yardımcısı İlhan Özkaya ve haberleşme birimi görevlileri , Kavaklı ile görüştü .