Mevka’da 41 Projenin Sözleşmesi İmzalandı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından 2011 yılında proje teklif çağrısına çıkılan ve İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan 41 projeyle ilgili sözleşmeler törenle imzalandı.

Mevka’da 41 Projenin Sözleşmesi İmzalandı
 

MEVKA Karaman Destek Yatırım Ofisi`nde gerçekleştirilen imza törenine , Vali Süleyman Kahraman , Belediye Başkanı Kamil Uğurlu , Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ile basın mensupları katıldı .


Vali Süleyman Kahraman , MEVKA`nın devletin ayırdığı kaynakları Sosyal Kalkınma Projeleri ile Konya ve Karaman iline kullandırdığını belirtti .

Karaman Valisi Süleyman Kahraman , MEVKA`nın Konya ve Karaman`ın içinde bulunduğu bölgenin potansiyelini ortaya çıkaracağını söyledi .

MEVKA`nın bugüne kadar önemli icraatlar gerçekleştirdiğini ve yol gösterdiğini belirten Kahraman , " Kalkınma Kurulu , özellikle bölge kalkınma stratejisinin , bölgenin potansiyellerini ortaya çıkaracak ve bölgenin kalkınması yönünde etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasını sağlayacak , bölgenin sorunlarına makul ve etkili çözümler üretecek ve bölgenin geleceğine yönelik güçlü bir perspektif sunacak şekilde hazırlanması yönünde aktif ve yoğun olarak çalışmaktadır . Bu çalışmaların yürütülmesi sırasında , alt komisyon ve benzeri mekanizmaları kullanarak , bölgenin tüm toplum kesimlerinin görüş ve önerilerini azami düzeyde alınmaktadır . " dedi .


Kalkınma Kurulu`nun en önemli fonksiyonlarından birisinin `bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine , tanıtımına , potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak Yönetim Kurulu`na tavsiyelerde bulunmak` şeklinde aktaran Vali Kahraman , Türkiye Cumhuriyet`inin kuruluşunun 100 . yılı olan 2023 yılının , birçok kurum ve kuruluşun stratejiler belirleyerek hedefler koyduğu önemli bir yıl olacağının altını çizdi .


Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da MEVKA`nın yeni bir kurum olmasına rağmen önemli projelere destek verdiğini belirtti ve bundan sonra da bu çalışmaların süreceğini söyledi .

Konuşmaların ardından projelerle ilgili sözleşmeler imzalandı .