Uludağ Ekonomi Zirvesi, 16-17 Mart'ta Gerçekleştirilecek

Bursa`da bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, ekonominin önde gelen isimlerini buluşturacak.

Uludağ Ekonomi Zirvesi, 16-17 Mart'ta Gerçekleştirilecek
  Davos gibi kongre turizm merkezi olma ididasıyla yola çıkan Uludağ , başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere , ekonomide kendi alanında söz sahibi olan isimleri buluşturacak zirveye ev sahipliği yapacak . 16-17 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilecek zirvenin gelenekselleştirilerek uluslararası boyuta taşınması hedefleniyor .

Bursa Valisi Şahabettin Harput , düzenlediği basın toplantısında Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne ilişkin bilgi verdi . Uludağ’ın bir Davos misali Türkiye ve dünya ölçeğinde önem kazanan etkinlikler ile kongrelere ev sahipliği yapmasını arzuladıklarını anlatan Vali Şahabettin Harput , " Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızında bu konuda ki tememnilerini duyageldik . Bu gün size müjdeli haberi vermek için burada toplandık . Valiliğimiz ile ekonomi dergisi olan Capital Dergisi işbirliği ile bu organizasyonun bu yıl birincisi Uludağ’da gerçekleşecek . Uludağ Ekonomi Günleri veya Uİludağ Ekonomi Zirvesi ismi ile bu hareketi bu yıl başlatıyoruz . " dedi .


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılmasını istediklerini anlatan Harput , " Ancak Başbakan Yardmcısı Ali Babacan ekonomi dünyasının özellikle istediği bir isim olarak bu zirveye katılacak . " diye konuştu . Vali Harput , Uludağ Ekonomi Zirvesi`ni gelecek yıldan itibaren uluslararası boyuta taşımak istediklerini sözlerine ekledi .




ÇALIK`TAN SABNCIYA İŞ DÜNYASININ ÖNDE GELEN İSİMLERİ KATILIYOR

16-17 Martta gerçekleşecek olan program Ağaoğlu ve Grand Yazıcı otellerinde gerçekleştirilecek . Açılış konuşmalarının ardından panellere geçilecek . Düzenlenecek paneller şu başlıklar altında gerçekleştirilecek : “Liderler ekonomiyi nasıl görüyor” , “Yeni Dünya düzeni” , “CEO’nun yeni ajandası” , “Finansın yarını” , “Yerli otomobil ne zaman , ” , “Bursa yeni turizm üssü” , “Üretim doğuya mı kayıyor” ve “Enerji yada konut”

Zirveye , Suzan Sabancı , Ahmet Zorlu , Ethem Sancak , Ahmet Çalık , Agah Uğur , Ergun Özen , Hakan Binbaşgil , Kamil Başaran , İbrahim Aybar , Ali Haydar Bozkurt , Murat Ülker , Ali Ağaoğlu , Levent Çakıroğlu , Vahap Küçük , Mustafa Boydak ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin katılacak .