Konyalı Süt Üreticileri: Süt Anamızın Ak Sütü Gibi Temiz ve Helal

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, süt hakkında çıkarılan `hastalık` tartışmalarıyla Türkiye`de sütü karalama kampanyası yürütüldüğünü belirterek, "Sütümüz anamızın ak sütü gibi temiz ve helaldir.

Konyalı Süt Üreticileri: Süt Anamızın Ak Sütü Gibi Temiz ve Helal
  " dedi . Yıldız , işletmelere gelen sütün çok sıkı bir şekilde denetlendiğini kaydeden Yıldız , süt hayvanlarına verilen antibiyotiklerin veteriner hekim kontrolünde kullanıldığını belirtti .

Edip Yıldız , Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği merkezinde son günlerdeki sütte `hastalık` tartışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi .

Birkaç haftadır Türkiye gündemini meşgul eden `sütte hastalık` konusuna üreticiler adına müdahale etmek mecburiyeti doğduğunu belirten Yıldız , antibiyotiklerin hayvandaki hastalığın sebebi , şiddeti ve lokalizasyonuna göre veteriner hekimler tarafından kullanıldığını dile getirdi .

Yıldız , ``İşletmelerde süte geçmeyecek antibiyotikler kullanılır . Diyelim ki süte geçecek bir antibiyotik kullanıldı . O zaman üreticiler antibiyotik içeren sütleri , ilaçların sütten arınma süreleri boyunca imha etmektedir . " diye konuştu .


" Üretici , antibiyotikli sütü zaten sanayiye arz etmez , arz ettiğinde ise sanayici bunu almaz . " diyen Yıldız , işletmelere gelen sütün sağlıklı bir oto kontrol mekanizması ile denetlendiğini ifade etti .

Konya ve çevresinde sütün yüzde 80`ini birliğe bağlı yetiştiricilerin ürettiğini belirten Yıldız , " Sütler bizim geçim kaynağımız . Kimsenin bizim ekmeğimizle oynamaya hakkı yok . Bu tartışmaları halk sağlığına zarar verdiği belirlenen ve tüketimleri günden güne düşen bazı içeceklerin üreticileri tarafından çıkarıldığını düşünüyorum . Türkiye`de sütü karalama kampanyası yürütülmektedir . " ifadelerini kullandı .