Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu Fransa'yı Nefretle Kınadı

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, sözde `Soykırımı İnkâr Yasası` olarak iddia edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasanın, Fransız Senatosu`nda kabul edilmesini şiddetle ve nefretle kınadı.

 

Başkan Selmanoğlu , Fransız Ulusal Meclisi`nin aldığı kararın , Fransız Senatosu tarafından da onaylandığı ve bu çerçevede 1915 olayları ile ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin Fransa`da suç sayılmasıyla ülkemizin Fransa’yla ilişkilerinin büyük bir yara aldığını belirtti .


Başkan Selmanoğlu , Fransa’nın kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiğinin altını çizerek asıl soykırımı Fransızların geçmişte yaptıklarını vurgulayıp şunları ifade etti : " Karar , demokrasinin beşiği sayılan ülkelerden biri olan Fransa`yı ifade özgürlüğü açısından dünyanın en geri ülkelerinden biri haline getirmiştir . Tarihin objektif bir şekilde ve tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiği açıktır . Tarihin politik hesaplarla şekillendirilmeye çalışılması , dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir . Bizler ülkemize ve milletimize yönelik haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldıran ve bir demokrasi ayıbı olan bu kararı protesto ediyor ve Fransız Senatosu`nu kınıyoruz . "