Bingöl Belediye Başkanı Atalay ve Bişhak Fransa’yı Kınadı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, sözde Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasanın Fransız Senatosu’nda kabul edilmesini nefretle kınadılar.

Bingöl Belediye Başkanı Atalay ve Bişhak Fransa’yı Kınadı
 

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay , yazılı bir açıklama ile BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise Bingöl`de saat kulesi önünde bir grup vatandaşla bir araya gelerek , yasanın Fransız Senatosu`nda kabul edilmesini nefretle kınadılar .


Belediye Başkanı Atalay , “Fransa Senatosu , senatörlerin becerileriyle tarih yazmaya başlamıştır . Bırakın , tarihi , tarihçiler yazsın . Alınan bu karar , gerçek dışı ve kabul edilemez niteliktedir . Bize yapmadığımız bir soykırımın faturasını kesmeye kalkan zihniyet , soykırımı görmek istiyorsa , dönüp tarihine bakmalıdır . Fransa , aynaya dönüp bakarsa Cezayir’de yaptıklarını görecektir . Tarih , Fransa senatosunu yargılayacaktır . Fransa Senatosu , tarih önünde ne kadar yanlış bir karar aldığını görecektir . Özgürlüklerin sembolü olarak bildiğimiz bir ülke , Sarkozy’nin kişisel ihtiraslarına kurban edilmemeliydi . Senato , Fransa tarihine kara bir leke olarak geçecek bir karara imza attı . Fransa Senatosu , bu kararla ülkesinde düşünce özgürlüğü olmadığını tescil etmiştir . ” dedi .


BİŞHAK Başkanı Sözen de 1915 sözde soykırımın inkârını suç sayan fransız senatosunu , fransız parlamenterleri ve kukla Sarkozy`yi şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti . BİŞHAK Başkanı Sözen , şöyle dedi :

" Fransa , bizim tertemiz geçmişimize dil uzatacağına , kendi kirli kanlı geçmişine bakarak Cezayirlilerden , Lübnanlılardan özür dilemelidir . Kukla Sarkozy , ülkesindeki seçimler uğruna bütün dünyaya adalet dağıtan sevgi , barış , merhamet ve insanlık götüren biz Osmanlı torunlarının geçmişine dil uzatma hakkına da haddine de sahip değildir . Fransa`nın bu tutumu , geçmişte atalarımızı yenemeyen , top , tüfek ve ağır silahlarına rağmen iman gücüne karşı yenilen haçlı zihniyetinin , biz Müslüman Türk toplumuna karşı olan kinlerinin dışa yansımasıdır . Tarihimize , şanlı geçmişimize dil uzatanları , uzatmaya çalışanları işbirlikçilerini , destekçilerini bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyoruz . ``