Yeşilçam’ın Yeni Adresi Adana

Adana’da bir dönem Türk sinemasının kalbinin attığı ‘Yeşilçam’ adıyla kurulan Film ve Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Yeşilçam’ın Yeni Adresi Adana
  Yapımcı Birsen Sarıkoca öncülüğünde , Mithat Paşa Mahallesi , Mücahitler Caddesi üzerinde kurulan merkezde , Yeşilçam ' ın kaybolan ruhu tekrar canlandırılacak . Yerel sanat dostlarının katılımıyla açılışı yapılan Adana Yeşilçam Film Kültür Sanat Merkezi ' nin sahibi Birsen Sarıkoca , İstanbul ' da oturduğunu , ancak kısa bir süre önce geldiği Adana ' da böyle bir yerin eksikliğini hissettiğini söyledi .

Yönetmen Murat Kızıl ve Yılmaz Güney ' e benzerliğiyle bilinen oyuncu Abdullah Can ' ın da destekleriyle bu konuda ilk adımı attığını ifade eden Sarıkoca , merkezde yeni Cüneyt Arkın ve Türkan Şoray ' ların yetiştirileceğini açıkladı . Sinema ve tiyatroya ilgi duyan gençleri burada eğiteceklerini dile getiren Sarıkoca , &ldquo ; Gaza bastık gidiyoruz . Türk sinemasını yeniden Çukurova ' ya taşımak istiyoruz . ' Yeşilçam burada ' diyoruz . &rdquo ; diye konuştu .

Oyuncu Abdullah Can da Adana ' ya sinema filmi çekmek için gelen Birsen Sarıkoca ile ' el ele vererek ' bu işe başladıklarını kaydetti . Can , `Yıkılmayan Duvarlar` adlı filmi bitirdiklerini ve `Cehaletin Sonu Kanlı Toprak` isimli yapımın çekimlerine başlayacaklarını sözlerine ekledi .

Birsen Sarıkoca ' nın eşi yönetmen Murat Kızıl da Yeşilçam ' ı Adana ' da yaşatmak istediklerini aktardı . Gençleri , kültür ve sanat ortamına çekeceklerine işaret eden Kızıl , plato haline getirmeyi hedefledikleri mekânda yeni sanatçıları yetiştirmek istediklerini hatırlattı . Kızıl , şirket olarak bu yıl beş film yapmayı planladıklarını bildirdi .