Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Mezarı Başında Anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 11.

Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Mezarı Başında Anıldı
  yıldönümünde Sakarya`nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı .


Diyarbakır Emniyet Müdürü`yken uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan için , vefatının 11 . yılında , mezarı başında anma programı yapıldı . Törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan , CHP Milletvekilleri Faik Tunay ve Engin Özkoç , Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş , İzmir eski Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz , Hendek Belediye Başkanı Ali İnci , Şehit Emniyet Müdürü`nün eşi Zerrin , kızı Sezin Okkan , ablası Sebahat Aslan ile kız kardeşi Gülsüm Özger katıldı . Anma programında Okkan`ın şehit edildiği saldırıdan yaralı kurtulan koruması Mustafa Dinçer ile Diyarbakır`daki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu ve Diyarbakır`daki çeşitli okullarda öğrenim gören 86 öğrenci de hazır bulundu .

Tören öncesinde Şehit Emniyet Müdürü`nün eşi Zerrin , kızı Sezin Okkan , ablası Sebahat Aslan ile kız kardeşi Gülsüm Özger ve Diyarbakır`dan gelen öğrenciler , Okkan`ın mezarına karanfil bırakarak dua etti .




" ANNELERİMİZ ANLATTI , ÇOK İYİYMİŞ "

Diyarbakır`dan gelen öğrencilerden Sultan Yurt , Okkan`ın evlerinin yakınında şehit edildiğini ifade ederek , " Küçüktük onu fazla görmememize rağmen ailelerimizin anlatımından onu çok sevdik . Ölümü bizim evin az ilerisinde gerçekleşti . Gerçekten çok üzüldük . Annelerimiz çok anlattı . Çok iyiymiş . Vatanına milletine çok vefalı bir insanmış . " diye konuştu .




" YURDUN BEKASI İÇİN ŞEHİT OLDU "

Törende konuşan Hendek Kaymakamı Mustafa Kaya ise Hendek`te doğan Okkan`ın ulusa mal olmuş bir değer olduğunu söyledi . Şehit Emniyet Müdürü`nün Diyarbakır`da yapmış olduğu hizmetler neticesinde halkla dostluklar ve arkadaşlıklar kazandığını anlatan Kaya , şunları dedi : " Ali Gaffar Okkan , görev hayatı boyunca herkes tarafından sevilen biriydi . Vatan ve milletine hizmet aşkıyla yanan , yurdun bekası için şehit oldu . "

Konuşmaların ardından Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Lisesi Müdürü , şehit emniyet müdürünün eşi ve kızına tablo hediye etti .

Törenin sonunda Okkan`ın mezarı başında dua yapıldı . Dua okunması sırasında Okkan`ın ablası Sebahat Aslan , gözyaşlarını tutamadı .