İki Haftadır Tamir Edilmeyen Elektrik Arızasını Köylüler Kendileri Tamir Etti

Malatya`da, köylüler, arızalanması ardından yetkililere bildirildiği halde tamir edilmediği iddia edilen elektrik trafosunu, yaklaşık yarım merteyi bulan kar üzerinde 16 kilometre yürüyerek kendi imkanlarıyla tamir etti.

 

Malatya merkeze bağlı Yaygın beldesi Puluşağı Köyü`nde , hava muhalefeti nedeniyle arızalandığı belirtilen yüksek gerilim hattına tırmanarak trafoyu onaran köylüler , 15 gündür karanlığa mahkum olan insanları yeniden elektriğe kavuşturdu .


Elektrik tamir çalışmasını cep telefonlarına kaydeden köylülerden Yusuf Seyrek , her kar yağışında yolu kapanan Kubbe Dağı`nda elektrik tellerinin 15 gün önce tipi nedeniyle arızalandığını , yetkililere haber vermelerine rağmen arızanın tamir edilmediğini söyledi . Aksa Dağıtım Şirketi yetkililerinin , `Kar yağıyor . Yol açma aracımız var ama kullanacak yok . Bu havada biz gidemeyiz` dediğini öne süren Seyrek , bunun üzerine arızayı tamir etmek için 2`si köy korucusu 5 kişi ile yola çıktıklarını anlattı .

İnönü Üniversitesi Elektronik Elektrik Bölümü mezunu olduğunu belirten Seyrek , " Malatya`ya her kar yağışında Kubbe Dağı`nda yaklaşık 1 metre kar olur . Özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçelerine ulaşım oldukça zor hale gelir . Bununla birlikte elektrik kesintileri de oluşuyor . Yaklaşık 15 gün önce kar yağınca elektrik dağıtım hatlarında arıza oldu . Biz de bu arızanın giderilmesi için elektrik dağıtım şirketi Aksa`yı aradık . Ancak yetkililer etkili olan kar yağışı nedeniyle müdahale edemeyeceklerini anlattılar . 150 civarında hane ve yaklaşık bin kişi 15 gün karanlıkta kaldı . Biz de durum üzerine 5 kişi yola çıktık . Kendi imkanlarımızla sabah 06 . 00`da yola çıkıp , 16 kilometre yürüyerek yüksek gerilim hattındaki arızayı tamir ettik . " şeklinde konuştu .