Fenerbahçe'nin Efsane Futbolcusu Lefter'in Vefatı

``Lefter, bu ülkede spora gönül vermiş, sporlailgilenen her insanın tanıdığı, sevgiyle hatırladığıçok önemli bir insandı``İSTANBUL - 13.

01.2012 - Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, vefat eden Fenerbahçe`nin efsanevi futbolcusu Lefter Küçükandonyadis`in, bu ülkede spora gönül vermiş, sporla ilgilenen her insanın tanıdığı, sevgiyle hatırladığı çok önemli bir insan olduğunu söyledi.

Amerikan Hastanesinde gazetecilere açıklama yapan Doğan, Lefter gibi insanların çok kolay çıkmadığını belirterek, ``Sadece Fenerbahçelilerin değil, Galatasaraylıların, Beşiktaşlıların, Trabzonsporluların, herhalde bu ülkede spora gönül vermiş, sporla ilgilenen her insanın tanıdığı, sevgiyle hatırladığı çok önemli bir insandı`` diye konuştu.

Lefter`i, sadece Fenerbahçe`nin değil, Galatasaray olarak kendilerinin de bir değeri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:``Sayın Başkanımızın da talimatıyla derhal Fenerbahçe`nin bu acılı gününde onların yanında olmak için, yapabileceğimiz bir şey var mı diye buraya geldik. Camiamızın, bütün Galatasaraylıların taziyelerini ilettik, başsağlığı diledik. Bundan sonra herhalde Fenerbahçe de Lefter`in ruhunu yaşatmak için kendisini her zaman anacaktır. Biz de anacağız, çünkü bizim için de önemliydi. Büyük kulüp olmak çok kolay değil. Büyük kulüp olabilmek ancak Lefter, Metin, Turgay, Can Bartu gibi önemli sporcular sayesinde mümkün oluyor. Bu noktalara öyle kolay gelinmiyor. Onların çok emeği, alın teri var. Biz bu rekabeti yaşatabiliyorsak ve bu rekabet Türk insanı için önemliyse, işte Lefter gibi insanlar sayesinde oluyor. Bu sebeple biz de çok üzgünüz. Bugün Fenerbahçeli dostlarımızın yanındayız, cenazede de yanlarında olacağız. Elimizden gelen bir şey varsa her zaman yapmaya hazırız.``Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı da hastaneye geldi.

(SRK-TUR-FAN)
Kaynak: AA