Kırıkkale'deki Patlamada Ölen 3 İşçinin Cenazesi Törenle Defnedildi

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`ndeki patlamada ölen 4 işçiden 3`ünün cenazesi, 12 gün süren DNA incelemesiyle kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından memleketlerinde toprağa verildi.

Kırıkkale'deki Patlamada Ölen 3 İşçinin Cenazesi Törenle Defnedildi

Patlamada hayatını kaybedenler için Nokta Camii’nde tören düzenlendi. Burada ikindi namazının ardından İl Müftüsü Bekir Gerek, hayatını kaybedenler için tek tek cenaze namazı kıldırdı. Ardından askerler tarafından omuzlara alınan Cezair Çalışkan (30) ve Samet Aygar`ın cenazesi, Köroğlu Caddesi`ndeki geçiş töreniyle bir süre taşındı. Cenazelerin yakınları bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Cezair Çalışkan`ın cenazesi, Aşağımahmutlar Mahallesi’nde bulunan aile kabristanına defnedilirken, Samet Aygar`ın cenazesi ise Karacali Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, askeri erkân, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri`ne ait 4 katlı Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde 2 Ocak`ta meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmişti. Görev şehidi işçilerden ilk olarak kimliği belirlenen Salih Erkeç (43)`in cenazesi Kırıkkale`de 4 Ocak`ta toprağa verilmişti. Patlamada ölen Cezair Çalışkan ve Samet Aygar ve Adnan Dağdeviren (46)`in, ailelerinden alınan örneklerle Ankara Adli Tıp Kurumu`nda yapılan DNA testleri, 12 gün sonra sonuçlandı. Kimliklerin tespit edilmesinden sonra cenazeler bugün ailelerine teslim edildi.
İşçilerden Cezair Çalışkan ve Samet Aygar için Kırıkkale`de düzenlenen törenle toprağa verilirken, Adnan Dağdeviren`in cenazesinin ise Ankara`nın Keçiören ilçesine bağlı Bağlum beldesinde defnedildiği öğrenildi.


GÖREV ŞEHİDİ SAYILDILAR
Olay sonrası Türk Harb- İş Sendikası Genel Başkanlığı`nın girişimleri sonucu patlamada yaşamını yitiren sivil işçiler Salih Erkeç, Cezair Çalışkan, Samet Aygar ve Adnan Dağdeviren `görev şehidi` sayılmışlardı. Salih Erkeç`in cenazesinde olduğu gibi diğer 3 işçinin de bugün tabutlarına Türk bayrağı sarılarak askeri törenle uğurlandı.