Ereğlili Kadın Çiftçiler Yarışma Ekibini Belirlemek İçin Bir Araya Geldi

Konya’nın Ereğli ilçesinde merkez ile köy ve kasabalarda tarımsal faaliyetlerde önemli görevler üstlenen önder kadın çiftçiler, `Kadın Çiftçiler Yarışıyor` adlı bilgi yarışmasında Ereğli`yi temsil edecek ekibi belirlemek için bir araya geldi.

Ereğlili Kadın Çiftçiler Yarışma Ekibini Belirlemek İçin Bir Araya Geldi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 8 yıldır düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ adlı bilgi yarışmasına ilçeyi temsil edecek çiftçilerin belirlenmesi ve Ereğlili kadın çiftçilerin bir platformda toplanması amacıyla eğitim toplantısı düzenlendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki toplantıya Kutören, Zengen, Yıldızlı, Gökçeyazı, Kuzukuyu, Çiller ve Belkaya’dan toplam 16 kadın çiftçi katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli’nin bitkisel ve hayvansal üretimde her geçen yıl atılım halinde olduğunu ve sektörde erkeklerin yanı sıra artık kadın çiftçilerin de etkin rol oynadığını belirtti.
Özkan Özgüven, “2011 yılında Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı bin 750 kadın çiftçimiz bulunmakta ve kadınlarımız her tarımsal faaliyette bizim için önem arz etmekte. İlçe müdürlüğü olarak bu önemi desteklemek için onları sık sık çeşitli tarımsal faaliyetlerde bir araya getirme gayretindeyiz. Gerek kadınlara yönelik verdiğimiz kurs ve eğitimler, gerekse de onlarla yakından ilgilenen bayan teknik personellerimizin düzenledikleri söyleşi tadında geçen toplantılar aracılığıyla kadınlarda gördüğümüz mevcut tarım potansiyelini harekete geçirmek amacındayız.” dedi.
Köy ve kasabalardaki kadın çiftçilerin Avrupa Birliği projeleri, Konya Valiliği, İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklemelerinden proje üreterek yararlanmalarını istediklerini kaydeden Özgüven, “Ereğli kadın çiftçilerinin oluşturduğu bir ‘Kadınlar Platformu’ oluşturarak kadın çiftçilerimizin sorunlarını tartışmak, bu sorunlara çözüm bulmak ve bu kadınlara yardımcı olabilecek unsurlarla irtibata geçebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bir araya gelerek mevcut sorunların daha akılcı yöntemler izlenerek çözülebileceğini söyleyen Özgüven, Ereğli’de bulunan kadın çiftçilerde eksik olan girişimci ruhu aşılamak için bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kadın çiftçiler Ereğli Süt Birliği’nin verdiği öğle yemeğinin ardından Ereğli Müzesi’ni ziyaret etti.