Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerinin 8 Aylık Performansı Değerlendirildi

Tekirdağ Çorlu Belediyesi`nin 19 Mayıs 2011 tarihinde hizmete sunduğu halk otobüslerinin 8 aylık çalışmaları ve performansı değerlendirildi.

Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerinin 8 Aylık Performansı Değerlendirildi

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Mühendisi Serkan İzgi, halk otobüslerinin hizmete girmesinden sonra meydana gelen aksaklıkları, getirilen çözüm önerilerini ve vatandaşların önerilerini anlattı. Yolculardan gelen şikâyetler, yolcu indirme-bindirme, durağa yaklaşma, duraktan ayrılma ve hız konuları hakkında bilgiler verdi. İzgi, ``Engelli vatandaşların şehir içi ulaşım hizmetinden daha rahat faydalanması için gerekli çalışmaları yaptık. Şoförler kılık-kıyafet ve görünümlerine önem vermeleri, dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmaları, şehir içi hız limitlerine uymaları, ani hız veya yavaşlamayla yolcuların sağlığını tehlikeye atmamaları, otobüslere inen ve binen yolculara dikkat etmeleri konusunda eğitildi.`` açıklamasını yaptı.
Sabah ve akşam vardiyalarında görevli şoförlerle ayrı ayrı yapılan toplantıda konuşma yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, ``Halk Otobüslerimiz hizmete gireli 8 ay oldu. Bu süre içerisinde yapılanları değerlendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Otobüslerimizde görev yapan bütün şoförlerimiz belediyeyi temsil etmektedir. Halkımıza sunduğumuz toplu taşıma hizmetlerinde onlara önemli görevler düşüyor. Bütün çalışma arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.`` dedi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Çorlu halkının, yeni halk otobüslerine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, ``Otobüslerimizde yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Gerek şehir trafiğinde yapılan sürüşün, gerekse şoförlerin yolcularla olan münasebetler büyük önem arz ediyor. Bu konularda şoförlerimizin de istek ve önerilerini dikkate alarak verilen hizmet adına yeni düzenlemeler yapacağız.`` açıklamasını yaptı.
Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi`nde düzenlenen değerlendirme toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Halk Otobüsleri İdari Sorumlusu Hakan Özkök, İsuzu Çorlu Yetkili Servisi Osman Balkabağı da katıldı.