Kurtulmuş: Uludere Meselesi İki Hafta Sonra Hatırlanmayacak

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin önemli meselelerinin gündem dışında tutulduğunu söyledi.

Kurtulmuş: Uludere Meselesi İki Hafta Sonra Hatırlanmayacak
Kurtulmuş, “Kürt sorunu ne oldu çöp tenekesinde. Dersim meselesi çöp tenekesinde. Uludere meselesini iki hafta sonra kimse hatırlamayacak. Türkiye toplumunun bu duyarsızlıkltan kurtulması için çok sesli sivil toplum gerekiyor.” dedi.
Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin Ankara Ticaret Odası’nda yapılan 11. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi’nde konuşan Kurtulmuş, mevcut tarım politikalarını eleştirdi. Hükümetin uyguladığı ekonomik modelin içinde halkın olmadığını, büyük para babalarının çıkarlarının korunduğunu belirten Kurtulmuş, “12 Eylül’ün kayığına binenler 12 Eylül’n hesabını asla soramazlar. 28 Şubat’ın paşası Çevik Bir nerededir? Ekonomik sistem değişmediği sürece, ekonomideki anti demokratik sistem değişmediği, Türikye’de 11. değil 41. ziraat kongresinde de daha ağır sorunları konuşmamız mümkün.” diye konuştu.


TÜRKER’DEN KILIÇDAROĞLU’NA FEZLEKE GEÇMİŞ OLSUNU
Kurtulmuş’un ardından kürsüye çıkan DSP Genel Başkanı Masum Türker, protokolde oturan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na fezleke için geçmiş olsun dileklerini iletti. Türker, Kılıçdaroğlu’na “Sizinle beraberim. Benim dokunulmazlığım yok. Beni de yargılasınlar.” diyerek CaHP Genel Başkanı`na desteğini dile getirdi.

Geçen hafta Türkiye’de çok önemli iki gelişme yaşandığını söyleyen Türker, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Cuma günü tutuklanmasını eleştirerek, “Başka günler sanki yok. Ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na fezleke yayınlandı. Ortadoğu gibi baskının Asya ülkelerindeki baskının başka şeklidir.” savunması yaptı.

"ALMAN ÇİFTÇİSİ`NE VERECEĞİNE KENDİ ÇİFTÇİNE VERSEN KÖTÜ MÜ OLURDU?"
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin ise Tarım Bakanı ile 1.5-2 yıldır görüşemediğini aktardı. Yetkin, “Ben Yunanistan’ın Romanya’nın Ziraatçiler Derneği Başkanı değilim. Bizim üslubumuzla sıkıntı yapıyorlar. `Et ithalatı yapmayın` dedim, Bakan beni aradı `kırıldım sana` dedi. Ben berberlerin sorunlarını mı dile getireceğim. İki yıldır tarım bakanlığıyla hiçbir diyaloğumuz yok.” diye konuştu.

3 yıldır hayvan ithalat yapıldığını ve et fiyatlarının düşmediğini kaydeden Yetkin, “Hayvan sayısı mı arttı. Yok. Alman çiftçisine vereceğin parayı kendi ülke çiftçisine versen kötü mü olur?” diye sordu.