Sezen Aksu 4 Yıl Aradan Sonra Londra'da Konser Veriyor

Londra’nın en prestijli mekanı Royal Albert Hall Ekim ayında iki önemli Türk sanatçının konserine ev sahipliği yapacak.

Sezen Aksu 4 Yıl Aradan Sonra Londra'da Konser Veriyor
Ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun 20 Ekim akşamı gerçekleşecek konserinden iki gün önce de dünyaca ünlü Türk müzisyen Tolga Kaşif aynı mekanda sahne alacak.


Ekim ayı içerisinde iki ünlü Türk İngiltere’nin en saygın mekanı olan Royal Albert Hall’da arka arkaya konser verecek. 20 Ekim 2011 tarihinde ünlü sanatçı Sezen Aksu İngiltere’de dört yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıkacak. İki gün önce 18 Ekim’de ise ödüllü Kıbrıslı Türk besteci ve orkestra şefi Tolga Kâşif, rock efsanesi Queen’in 40’ıncı yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek olan özel bir konser olan Symphonic Queen’de performansını sergileyecek.

Tolga Kâşif, “Queen tüm dünyada sevilen bir grup ve onların olağanüstü şarkıları için kendi yorumlarımı aratma fırsatı bulmaktan ötürü mutluyum. Freddie Mercury bu konuda daima cesaretlendirici olmuştu.Onların anısına özel olarak düzenlenen bu etkinliğin bir parçası olmak büyüleyici. Öyle görünüyor ki katılacak olan herkesi gerçek anlamda sarsacak olağanüstü bir müzik gecesi olacak. Queen’den iki gün sonra ise Türkiye’nin Çağdaş Müziğinin Kraliçesi’nin aynı sahneye çıkacak olması çok güzel. Katılacaklar için muhteşem bir şölen.” diye konuştu.

First Snow of Winter (Kışın İlk Karı) (1999) için yaptığı BAFTA ödüllü film müzikleri ve platin ödüllü parçası Perfect Day (1997), kuşağının en, çok yönlü yeteneklere sahip müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Kâşif’in kariyerinin övünç kaynakları arasında yer alıyor. Yusuf İslam’dan (Cat Stevens) Vanessa Mae’e kadar zengin bir sanatçı yelpazesiyle çalışan Kâşif, bir numaraya oturan albümler üretmesi yanında dünya çapında konserler de verdi. Kâşif İstanbul Festivali’ne Kraliyet Liverpool Orkestrası ile katılarak Efes’te Queen Symphony’yi sahneledi. Kâşif ayrıca çeşitli vesilelerle Türkiye Cumhurbaşkanlığı Orkestrası’nı da yönetti. Halen Oryantal ve Sufi müziğini Batı koro müziğiyle bir araya getirecek yeni bir beste üzerinde çalışıyor.