Balıkesir`de Tarihe Işık Tutan İki Sergi Açıldı

Balıkesir`in düşman işgalinde kurtuluşunun 89.

Balıkesir`de Tarihe Işık Tutan İki Sergi Açıldı
yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda "Millî Mücadelede Balıkesir Belgeleri" ile "Osmanlı Fermanları ve Beratları" sergileri açıldı. Sergiler, 16 Eylül 2011`e kadar devam edecek.
İlk açılış töreni, Balıkesir Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlendi. Millî mücadele yıllarındaki Balıkesir`le ilgili belgelerden oluşan serginin açılışına Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Almanya`nın Schwabischhall Belediye Başkanı Josef-Hermann Pelgrim, Alman misafirler ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. Başkan Ok, Balıkesir`in işgal yıllarında millî mücadeleye büyük katkılar yaptığını, kurtuluşta önemli bir payı olduğunu söyledi. Sergide, tarihe ışık tutan ve birbirinden önemli birçok belge bulunduğunu ifade eden Ok, katkılarından dolayı Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Dairesi Başkanlığı`na teşekkür etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen serginin, gelecek yıllarda da sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra açılış kurdelesi Vali Arslan, Başkan Ok ve Başkan Pelgrim tarafından kesildi. Protokol misafirlerine Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Abdülmecit Mutaf ve aynı bölümün doktora öğrencilerinden Yasemin Keskin tarafından, sergideki belgeler hakkında bilgi verildi.

Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi`nde ise “Osmanlı Fermanları ve Beratları” sergisi açıldı. 40`ın üzerinde ferman ve beratın yer aldığı sergide de Yrd. Doç. Mutaf ve Osmanlı Arşivleri Dairesi Başkanlığı uzmanlarından Eyüp Aşık, katılanlara bilgiler aktardı.