Nevşehir'de Esrar ve Hint Keneviri Operasyonu

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri eşzamanlı olarak 3 farklı yere yaptıkları operasyon sonucunda 46 kök kenevir bitkisi ile 30 gram esrar ele geçirdi.


Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kozaklı ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde ikamet etmekte olan P.K. (46) isimli vatandaş, evinin bahçesinde bulunan bitkiler arasına gizleyerek kenevir bitkisi ektiği duyumu alındı. Kozaklı Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı sonrasında şüpheli şahsın evinin bahçesinde yapılan aramada, 20 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile şüpheli ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yine Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca; Avanos ilçesine bağlı Mahmat beldesinde ikamet etmekte olan İ.K. (26) kendine ait evinde esrar bitkisi bulunduğu duyumu alındı. Avanos Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı sonrasında şüpheli şahsın evinde ve eklentilerinde yapılan aramada, 30 gram esrar maddesi ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile şüpheli ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca; Hacıbektaş ilçesinin Yeniyapan köyünde ikamet etmekte olan S.Ş. (57) adlı şahsın kendine ait ayçiçek tarlasının içerisine kenevir bitkisi ektiği duyumu alındı.
Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı sonrasında şüpheli şahsın tarlasında yapılan aramada, ayçiçek bitkisinin arasına gizlenmiş vaziyette, 26 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile şüpheli ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.