Türkiye Litvanya Basketbol maçı sonucu 68-75

12 Dev Adam Litvanya karşısında.Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda ciddi bir sınav verdi.. Türkiye Litvanya basketbol maçı TSİ 21.00'de başladı ve Türkiye Litvanya basketbol maçını NTVSPOR'dan canlı olarak izlendi. Türkiye Litvanya basketbol maçı Litvanya'nın üstünlüğü ile sona erdi. Türkiye 68 - Litvanya 75

Türkiye Litvanya Basketbol maçı sonucu 68-75
12 Dev Adam Litvanya karşısında.Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda ciddi bir sınav verdi.. Türkiye Litvanya basketbol maçı TSİ 21.00'de başladı ve Türkiye Litvanya basketbol maçını NTVSPOR'dan canlı olarak izlendi. Türkiye Litvanya basketbol maçı Litvanya'nın üstünlüğü ile sona erdi. Türkiye 68 - Litvanya 75 . Türkiye Llitvanya basketbol maçı sonucu ve özeti.

12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası'nda gruptaki ilk mağlubiyetini Litvanya karşısında aldı.

Türkiye Litvanya Basketbol maçı sonucu 68-75

Karşılaşmayı uzun süre domine eden hatta ilk devreyi de 35-32 önde bitiren A Milli Takım, turnuvadaki ilk yenilgisini almış oldu.

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde ilk tur A Grubu'nda üçüncü maçında ev sahibi Litvanya ile karşılaşan 12 Dev Adam, sahadan 75-68 mağlup ayrılarak ilk yenilgisini aldı. Aslında Milli Takımımız, rakibin büyük seyirci desteğine rağmen karşılaşmayı uzun süre domine eden taraftı.

ÖZELLİKLE ilk periyotta; Litvanya'nın üzerine kabus gibi çöken Ersan İlyasova'nın sayılarıyla skoru elimizde tuttuk. Ancak G.Saray'ın yeni transferi Songaila'nın bitime 3 saniye kala attığı sayıyla karşılaşmanın ilk periyodunu 19-17 geride bitirdik.

İKİNCİ periyoda etkili savunmayla başlayan Orhun Ene'nin öğrencileri, Litvanya'ya 5 dakika sayı şansı tanımadı. Enes ve Ömer Onan'ın hücumdaki etkinliğiyle maçı elinde tutan Milliler, 17. dakikada skoru 31-23 yaptı.

FARK 8 SAYIYA ÇIKTI AMA...

BU dakikadan sonra 1.5 dakika sayı atamayan 12 Dev Adam karşısında 6-0'lık seri yakalayan Litvanya farkı 2'ye indirdi. Ancak Milliler devreyi 35-32 önde kapadı.

MAÇIN ikinci yarısının başında Ömer Aşık ve Ersan ile sayılar bulan A Milli Takım, 3. periyodun bitimine 4 dakika 28 saniye kala skoru 45-39 yaptı. Fakat savunmada etkisiz kalan Milliler, son periyoda 51-49 geride girdi. Son 2 dakikaya 67-67 berabere girildi. Litvanya, bitime 1 dakika 18 saniye kala 69-67 öne geçti.

ANCAK Songaila, Emir Preldzic'e bitime 1 dakika 3 saniye kala kasti faul yaptı. Faul atışlarının birini sayıya çeviren Emir Preldzic, daha sonra hücumda atışı kaçırdı. Bitime 40 saniye kala Songaila'nın faul atışlarından bulduğu basketle 71-68 öne geçen Litvanya, maçı da 75-68 kazandı.

Kerem korkuttu

Maçın bitimine 5 dakika kala Kerem Tunçeri ile Rimantas Kaukenas arasındaki mücadelede yüreğimiz ağzımıza geldi. Bir pozisyonda Kaukenas'a faul yapan Kerem Tunçeri, bu faulün ardından Real Madrid'den eski takım arkadaşının dirsek darbesiyle yerde kaldı. Sağ elmacık kemiğine aldığı darbe sonrası bir süre yatan Kerem Tunçeri, arkadaşları tarafından yerden kaldırıldıktan sonra tekrar düştü. Bir süre bilinci kapanan milli basketbolcumuz, kendine gelip oyuna devam etti.

ÇAĞLAR: DURUMU İYİ

MİLLİ Takım'ın fizyoterapisti Murat Çağlar, maçın ardından Kerem Tunçeri'nin durumuyla ilgili olarak 'Kerem iyi durumda. Hafif bir baş dönmesi vardı. Sağ elmacık kemiğine dirsek yedi. Ama 'İyiyim' diyerek içimizi rahatlattı. MR'ı çekildi. Kırık yok. Polonya maçında oynayabilecek' diye konuştu.