Tatilciler Fırtına ve Yağmura Yakalandı

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatillerini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirdikten sonra dönüş yolculuğuna geçen tatilciler, Lapseki ilçesinde 3 kilometreye ulaşan arabalı vapur kuyruğunda yağmur ve fırtına sürprizi ile karşılaştı.

Tatilciler Fırtına ve Yağmura Yakalandı
Sabah saatlerinden itibaren Çanakkale ile birlikte Lapseki ilçesinde de araç yoğunluğunun yaşanması tatilcilere zor anlar yaşattı. Çanakkale il merkezinde 2 kilometreye ulaşan arabalı vapur kuyruğu, Lapseki ilçesinde de 3 kilometreyi buldu. Lapseki ilçesinde saatlerce vapur kuyruğunda bekleyen tatilciler, saat 17.00 sıralarında şiddetli fırtına ile başlayan sağanak yağmur sürprizi ile karşılaştı. İlçe halkının da hazırlıksız yakalandığı yağmurdan kaçmaya çalışan vatandaşlar, kapalı mekanlara akınederken, bazı vatandaşlarda otobüs duraklarına sığınmak zorunda kaldı

Öte yandan, sağanak yağmurla birlikte arabalı vapur iskelesi girişinde araçları yönlendirmeye çalışan zabıtalar da zor anlar yaşadı. Yağmurla birlikte ıslanan zabıtalar görevlerini güçlükle yapabildi. Kuyrukta bekleyen araç sürücülerinin zaman zaman sıra tartışmaları yaşadığı Lapseki`de, 3 kilometreye ulaşan araç kuyruğunda yaşanan tartışmaları araya giren emniyet birimleri önledi.
Kaynak: İHA