Son Model Otomobiller Antalya Autoshow’da Görücüye Çıkacak

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek Otomobil, Motosiklet, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı (Antalya Autoshow) 11–16 Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da açılacak.

Son Model Otomobiller Antalya Autoshow’da Görücüye Çıkacak
Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD)’nin desteğiyle gerçekleştirilecek fuarda, son model otomobiller görücüye çıkacak.
AFT Fuarcılık Genel Koordinatörü Fuat Aktaş, düzenlediği basın toplantısında fuarla ilgili bilgi verdi. Aktaş, 2009 yılında Autoshow fuarı sonrasında yapılan değerlendirmeler ve ODD ile varılan mutabakat sonucunda, bundan sonra Antalya Autoshow fuarlarının İstanbul ile dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenleneceğini bildirdi.
Bu doğrultuda 2010 yılında İstanbul’dan sonra müstakil olarak ilk defa Antalya Ticari Araçlar (Autotrans) fuarı düzenlendiğini ve takip edilen yıllarda da Autoshow fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirildiğini belirten Aktaş, “2010 yılında sektörde yaşanan olumlu hareketlilik ve yükseliş, yeni marka ve modellerin de sergileneceği Autoshow fuarına olumlu katkı yapacak.” dedi.
Bu yıl İstanbul’da Autoshow fuarının düzenlenmeyecek olmasının Antalya Autoshow’u daha da önemli hale getirdiğine dikkat çeken Aktaş, şöyle konuştu: “Antalya otomobil sektöründe toplam araç sayısında 4’üncü, nüfusa orantılı olarak da Türkiye’de tüm iller bazında 2’inci sırada yer alıyor. Bölgemizde turizm, tarım ve buna bağlı ticari işletmelerde yaz aylarında yaşanan ekonomik canlılığın sezon sonunda otomobil sektörüne getireceği hareketlilik ile Antalya Autoshow 2011 fuarının verimli geçeceğini ümit ediyoruz.”
Aktaş’ın verdiği bilgilere göre, Autoshow’da bu yıl ilk olarak 10 Ekim 2011’de VIP günü olacak. Bu günde fuar katılımcıları, özel müşterilerini ağırlayarak yakından ilgilenme ve ilişkilerini geliştirme fırsatı yakalayacak.
Fuara, Bakırcılar Otomotiv (Toyota), Başaran Otomotiv (Audi, Porsche, Seat, Wolkswagen), Bilaller Otomotiv (Fiat, Ford), Cangarlar Otomotiv (Hyundai, Ssangyong), Çağ Otomotiv (Skoda), Esay Otomotiv (Peugeot), Gün-Las Otomotiv (Citroen), Haşim Balaban Otomotiv (Peugeot), Hastalya Otomotiv (Mercedes), Kırmızıtaş Otomotiv (Nissan, Kia), Mermerler Otomotiv (Chery), Otokoç A.Ş. (Ford), Otokoç A.Ş.-Birmot (Fiat), Sarılar Otomotiv (Renault, Dacia) ve Zamanlar Otomotiv (Renault, Dacia) katılacak.