Köylerde Anasınıfının Yaygınlaştırılması İçin Seminer Düzenlendi

Van`ın Özalp Kaymakamlığı tarafından öğrenci velileri ve muhtarlara yönelik `Veli bilinçlendirme` semineri verildi.

Köylerde Anasınıfının Yaygınlaştırılması İçin Seminer Düzenlendi
Seminerde konuşan Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, devlet-vatandaş işbirliğiyle 15 köyde kendi imkanlarıyla anasınıfları oluşturduklarını söyledi.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nce yürütülen `Okul Gelişimi` programı kapsamında Van`daki bir otelde seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, toplumun temel sorunlarını çözme noktasında eğitimin en etkili yöntem olduğunu belirtti. Eğitimin cehalete karşı açılan bir savaş ve seferberlik olduğunu ifade eden Coşkun, "Bu seferberlikte başarı elde edilmesi için öğretmen, veli ve öğrenci, üçlü sac ayağının iyi çalıştırılması gerekiyor. Bu üçlü içinde veliler daha önemli bir yere sahiptir. İnsan zekasının gelişimi 0-6 yaş döneminde oluyor. Bu sebeple eğitim binasının temelini veliler atıyor. O yüzden velilerimize daha büyük sorumluluk düşüyor. Velinin çocuğuna yaklaşım tarzı eğitim için önemlidir. Baskı ve tazyik çocuğu içine kapatır. Bu sebeple eğitimde dozajı ayarlanmış sevgi ve saygı önemli yer tutmaktadır." dedi.

Özalp Kaymakamı Şener Çağlar da geride kalan eğitim öğretim yılında bir ilki yaşadıklarını bildirerek, devlet-vatandaş işbirliğiyle 15 köyde kendi imkanlarıyla anasınıfları oluşturduklarını söyledi. Vatandaşlarla el ele vererek bazı köylerde ev kiraladıklarını, bazılarında ise taziye evlerinin bir bölümünü anasınıfına dönüştürdüklerini dile getiren Çağlar, "Bu yaptıklarımız da yetmez. Bu yıl içinde muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bu çalışmalarımız devam edecek. Bahane dinlemeyerek, en büyük hazine olan çocukların eğitimi için çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.

Okul Gelişimi Programı ile hem öğretmenlerin, hem de veli ve öğrencilerin eğitim seminerlerine dahil edildiğini anlatan Çağlar, seminerler sayesinde eğitimin önemini ve ilçedeki eğitimin kalitesini artırmaya çalıştıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Vehbi Çelik ile eğitimci-yazar Bahattin Karataş, sunumlarını yaptı.