1 yılda 385 kitap okudu, Gül'den hediyeleri kaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, 'Konuşan Kitap Şenliği'nde 1 yılda 385 kitap okuyan ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Şefika Güney'e ödül ve çeşitli hediyeler verdi.

1 yılda 385 kitap okudu, Gül'den hediyeleri kaptı
3 yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde başlatılan 'Konuşan Kitap Şenliği'nin İstanbul, Kayseri ve Şanlıurfa'dan sonraki durağı Ordu'ydu.

Okuma bilincini geliştirmek, topluma okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan şenlik, Ordu Valiliği'nin ev sahipliğinde Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen şenlikte aralarında Doğan Hızlan, İnci-Oral Çalışlar, Haydar Ergülen, Enver Ercan, Ahmet Yenilmez, Mario Levi, Furkan Kızılay, Rıdvan Dilmen, Salih Memecan gibi isimlerin bulunduğu edebiyat, sinema, tiyatro, spor ve iş dünyasından önemli isimler, vatandaşlarla bir araya geldiler ve kitap okuyup söyleşilere katıldılar.

Açılış konuşmasında, Türkiye'de yeteri kadar kitap okunmadığının altını çizen Hayrünnisa Gül, çarpıcı istatistikler sundu. Türkiye'de her 4 kişiden yalnızca birinin kitap okuma alışkanlığı olduğunu belirten Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Toplumumuzun yaklaşık yüzde 32'si hiç kitap okumuyor. Gelişmiş ülkelerde yılda ortalama okunan kitap sayısı 20'den fazlayken bu sayı bizim ülkemizde sadece 7. Bu hiç de ülkemize yakışan bir tablo değil. Türkiye Okuyor Kampanyası ve Konuşan Kitap Şenliği'nin hayata geçirilmesinin arkadasındaki sebep de bu zaten. Ne mutlu bize ki büyük bir heyecanla yürüttüğümüz bu çalışmalara toplumumuz da aynı heyecanla cevap verdi. Ülkemizin dört bir yanında adeta okuma seferberliği başlatıldı. Her gün yeni bir etkinlikle halkımız kitap okumaya teşvik ediliyor, okuma yarışmaları düzenleniyor hatta Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan okuma rekorları kırılıyor. Bütün bu çalışmalarla inanıyorum ki ülkemizdeki kitap okuma oranı her geçen gün yükselecektir."

1 YILDA 385 KİTAP OKUDU


Etkinlik dahilinde kendisi de Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden Karadeniz'de Fırtına bölümünü okuyan Gül, sonrasında 1 yılda 385 kitap okuyan Durugöl İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Şefika Güney'e ödül ve çeşitli hediyeler verdi.

Sorulara verdiği cevaplarla büyük sempati toplayan Şefika, en çok Muzaffer İzgü'nün kitaplarını sevdiğini ve son okuduğu kitaplar arasından Namık Kemal'in 'İntibah'ını beğenerek okuduğunu söyledi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Etkinliğin ilerleyen dakikalarında Ordu Çocuk Yuvası ve Ahmet Cemal Maden Huzurevi'ni ziyaret eden Hayrünnisa Gül, çocuklar ve huzurevi sakinleriyle sohbet etti.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Ordu Çocuk Yuvası'nda eylül ayı doğumlu 32 çocuk için düzenlenen doğum günü partisine katılan Gül, çocuklarla birlikte kitap şeklindeki pastayı kesti.

Ordu halkının büyük ilgi gösterdiği Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki etkinliklerin ardından Boztepe Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe katılan Hayrünnisa Gül, yemek sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi ve fotoğraf çektirdi.