Kalite Birliği, 100 Bin Kişiye 450 Bin Tl’lik Ücretsiz Eğitim Verdi

Yaklaşık bir buçuk yıl önce kalite yolculuğuna çıkan Türkiye’nin ilk ve tek gönüllülük esasına göre çalışan sivil toplum örgütü Kalite Birliği, bu sürede yaklaşık 100 bin kişiye 450 bin TL’lik eğitimi ücretsiz verdi.

Kalite Birliği, 100 Bin Kişiye 450 Bin Tl’lik Ücretsiz Eğitim Verdi

Kalite Birliği, düzenlenen basın toplantısı ile 2009 yılından bu yana yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerini kamuoyu ile paylaştı. Kervansaray Termal Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile 2009 yılından bu yana gönüllülük esasına göre yapılan eğitim çalışmaları ele alındı. Bu süreçte eğitim ağırlıklı olarak çalışmaların yoğunlaştığı üzerinde durulurken, Bursa’nın yanında Trabzon gibi başka illerde de eğimlerini verildiği anlatıldı.

Basın toplantısında ayrıca Eğitim Uzmanlık Grubu Başkanı ve Dernek Başkanvekili Prof. Dr. Erkan Işığıçok ile TSE Kalibrasyon Labaratuvar Müdürü ve Kalite Birliği Etüt Proje ve Uzmanlık Grubu Başkanı Özgür Özkan’da sunumları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu süreçte yaklaşık 100 kişiye hijyen başta olmak üzere kalite eğitim verildiğini anlatan Sağlık ve Hijyen Uzmanlık Grup Başkanı ve Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Tayar, eğitimlerden Bursaspor’un da nasiplendiğini anlattı. Bursa Müftülüğü çalışanlarının de eğitimden geçeceğini anlatan Mustafa Tayar, Kalite Şehri Bursa’da doğrudan ve dolaylı olarak herkesin verilen eğitimlerden faydalandığını söyledi.

Yeni bir anlayışla Kalite Şehri Bursa’dan 2009 yılında; ticaret ve siyasetten yoksun bir şekilde kalite ile donanmış bir yolculuğa başladıklarını anlatan Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, “En büyük faaliyet alanımız eğitim oldu. Bu kapsamda başlattığımız Nilüfer Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yaklaşık 25 okul üzerinde çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık 11 bin öğrenciye seri tüketici hakları ve temel kalite bilgilendirmesi yapıldı.” dedi.


“450 BİN TL’LİK HİZMETİ GÖNÜLLÜ OLARAK VERİYORLAR”
Bir buçuk yıldır faaliyette olan Kalite Birliği’nin bütün çalışmalarını gönüllülük esasına göre yaptığını anlatan Karaman şunları söyledi: “Kalite Birliği olarak yaptığımız hizmetlerin parasal değerine baktığımızda; eğer Kalite Birliği olarak bu faaliyetleri ücrete dayalı olarak yapsaydık, 450 bin TL’lik bir projeyi kamuoyuna sunmuş olacaktı.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık ve Hijyen Uzmanlık Grup Başkanı ve dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Tayar ise eğitimler kapsamında yaptıkları yolculuklarda uçak biletlerini dahi kendi ceplerinden verdiklerini anlatarak, “25 yıllık profesörüm, geriye dönüp baktığımda tamamen ücretsiz olarak veriyoruz bu hizmetleri. Emekli olduğum zaman alacağım emekli ikramiyesi yaklaşık 40 bin TL civarında olsa gerek. Biz burada 100 bin kişiye eğitim verdiğimizden bahsediyorum, bunlardan sadece 50’şer kuruş alsa idik şuanda 50 bin liramız dernek kasamızda olacaktı. Uçak paralarını ve masraflarını dahi kendi cebimizden veriyoruz.” şeklinde konuştu.


“BURSASPOR DA KALİTE YOLCULUĞUNA ÇIKTI”
Eğitim Uzmanlık Grubu Başkanı ve Dernek Başkanvekili Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa kalite günleri düzenlediklerini anlattı. Işığıçok, “Bu dönemde Bursaspor Sosyal Sorumluluk Projesini de hayata geçirdik. Şehrimizin gözbebeği olan Bursaspor’un kalite belgesi tarafımızca temin ettirildi. TSE’den belge alan ve Türkiye’de bir ilk olan kulübümüz, geçen sene şampiyon olmuştur." diyerek çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu.


“BURSA GENÇLİĞİ MADDE KULLANIMIZA HAYIR DEDİ”
TSE Kalibrasyon Labaratuvar Müdürü ve Kalite Birliği Etüt Proje ve Uzmanlık Grubu Başkanı Özgür Özkanda en önemi projelerinden birinin de ‘Gençlikle Sözleşme Projesi olduğunu anlattı. Özkan şunları söyledi: “Bursa gençliği diyor ki; aileme, öğretmenlerime, Kalite Birliği yetkililerine söz veriyorum. Alkol, uyuşturucu ve sigara kullanmayacağım. Bağımlılık yapan tüm maddelerle mücadele edeceğim. Arkadaşlarımı ve ailemi uyaracağım. Bursa gençliği olarak ‘ses de veriyoruz, söz de veriyoruz.”