Somali Fotoğrafları Sergisi Sgk’da Açıldı

Anadolu Ajansı muhabirlerinin Somali’deki insanlık dramını yansıtan fotoğraflarından oluşan “Açım, Susuzum, Çaresizim” konulu sergi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkez binasında izlenime sunuldu.

Somali Fotoğrafları Sergisi Sgk’da Açıldı
Sergi 3 Ekim’e kadar gezilebilecek.
SGK’nın merkez binasındaki serginin açılışına SGK Başkan Vekili Fatih Acar, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Mustafa Apaydın, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, Hukuk Müşaviri Mahmut Özbay, Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı İsmail Sevinç, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Kurumsal İletişim Direktörü Nevzat Demirkol ve SGK personeli katıldı.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar törende yaptığı konuşmada, Somali’de yaşanan dramın herkesi derinden yaraladığını vurgulayarak, Somalilerin çektiği sıkıntıların Türk milletinin tarihsel misyonundan gelen sorumluluk anlaşışının gereği yürekleri kanattığını söyledi. “Somali’ye Yardım” kampanyasına her kurumun destek vermeye çalıştığına işaret eden Acar, SGK çalışanlarının da 60 bin TL’lik yardımla katkıda bulunduğunu belirtti.

Serginin açılışına destek veren SGK gönüllülerinin yaptığı çalışmalardan örnekler veren Acar, kurum üst yönetiminin bu çalışmaların her zaman yanında olacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek de serginin açılmasına SGK gönüllülerinin ön ayak olduğunu bildirerek şöyle konuştu: "Biz burada SGK çatısı altındayız, ancak fotoğraflarda gördüğümüz insanlar bırakın sosyal güvenliği, temel insani değerlerini karşılamanın çok ötesindeler.”