Milletvekillerinden Belediye Başkanı Dede'ye Ziyaret

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, karayollarının bulunduğu arazinin belediyeye verilmemesi halinde yapımı devam eden 300 yataklı hastane inşaatını durduracaklarını söyledi.

Milletvekillerinden Belediye Başkanı Dede'ye Ziyaret
AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi ziyaret etti. Makamında AK Partili milletvekillerini ağırlayan Başkan Necmettin Dede, kurum olarak yaşadıkları bazı sıkıntıları aktardı. Daha önce sürekli gündeme gelen ve şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmeyen Karayolları 113. Şube Şefliğinin bulunduğu arazinin Belediye Başkanlığına devriyle ilgili milletvekillerinden destek isteyen Başkan Dede, iki yıldır kendisine söz verildiğini ve sözün yerinegetirilmediğini belirtti. Muş'a yapılacak 300 yataklı hastane için arazi verilmesi konusunda Başbakan Erdoğan'ın devreye girdiğini ifade eden Dede, 2 yıl önce Başbakan ile görüştüklerini ve belediye olarak talipli oldukları araziyi de istediklerini vurguladı. Başbakan'ın iki bakanla birlikte arazinin belediyeye devri konusunda söz verdiğini kaydeden Dede, "Aradan geçen iki yıla rağmen bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Sayın Başbakanımız iki bakanın yanında arazinin verilmesi hususuyla ilgilibana söz verdi. Ben de bu söze istinaden hastane yapımı için Belediye Başkanlığına ait araziyi Sağlık Bakanlığına verdim. Şu anda o arazide hastane inşaatı sürüyor ama bana söz verilen araziyle ilgili bir arpa boyu yol alamadık. İlgili kurumlarla yazışmalar yapacağım ve bir ay içerisinde o arazi Belediye Başkanlığına verilmezse meclis kararıyla hastane inşaatını durdururum" dedi.

Amacının hizmeti engellemek olmadığını ifade eden Dede, "Ben de ilime 300 yataklı güzel bir hastane yapılmasını istiyorum. Kesinlikle Muş'a yapılacak yatırımları veya hizmetleri engelleme peşinde değilim ama kurumumun menfaatlerini de düşünmek zorundayım. Bizden istenen arsayı hemen verdik. Bize söz verilen arsayı ise bir türlü alamadık. Vatandaşlarımızın bu konuda bize hak vereceğini umuyorum çünkü belediyenin menfaatleri vatandaşlarımın menfaatidir. Ben Karayollarından alacağım arazi için çok güzelproje hazırladım" diye konuştu.

Köyden şehre yapılan göçlere de değinen Başkan Dede, göç eden vatandaşlara konut yapılması halinde arsa bağışlayacağını belirterek, "Köyden şehre göç eden vatandaşlarımız şehirde çarpık yapılaşmaya yol açıyor. Bu vatandaşlarımız köyde yaşadıkları hayatı şehirde de uyguluyor. Ben köyden gelen vatandaşlarımı hor görmüyorum. Ama şehirciliğe uyacak şekilde hareket etmemiz lazım. Eğer şehirciliğe yakışır şekilde hareket edersek çirkin görüntüler ortadan kalkar. Köyden göç eden vatandaşlar, maddi durumlarıdüşük olduğu için bu şekilde yaşıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ve ilgili yerlere birer yazı yazacağım. Köyden göç eden vatandaşlarımız için konut yapılırsa belediye olarak arsa bağışlarız. Bu şekilde hem şehrimiz daha estetik bir görünüme kavuşur hem de vatandaşlarımız hak ettikleri yaşam biçiminde yaşar" dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi dinleyen AK Parti Milletvekili Faruk Işık ise, her konuda yardımcı olacaklarını kaydederek, "Sayın Başkanımızın sıkıntılarını dinledik. Faruk Bey'le birlikte Ankara'da bu sıkıntıları ilgili bakanlıklarla paylaşacağız ve bu sıkıntıların çözümü konusunda takipçi olacağız. Bizim için önemli olan hemşehrilerimize güzel hizmet yapılmasıdır. Sayın Başkanımızın bize anlattığı projeler hayata geçerse şehircilik anlamında büyük yol katederiz" dedi.
Kaynak: İHA