(özel Haber) Kuzey İrak`ta Madalyonun Diğer Yüzü

Kuzey Irak sınır köylerindeki hakim tepelerde bulunan PKK noktaları savaş uçakları tarafından bombalanırken, şehirdeki hayat ise devam ediyor.

(özel Haber) Kuzey İrak`ta Madalyonun Diğer Yüzü
Son günlerde Kuzey Irak`tan Türkiye`ye sızarak yollara mayın döşeyen, askeri konvoylara taciz ateşi açan, il ve ilçelerdeki emniyet birimlerine saldıran PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için Türk savaş uçakları tarafından daha önceden tespit edilen noktalar bombalanmaya devam ediyor. PKK kamplarının bulunduğu sınır boylarında dumanlar yükselirken, köylüler ise büyük korku içerisindeler

Kuzey Irak`ın Yekmale, Şiradıze köyleri ile Kandil ve Metina bölgesinde yaşayan aileler, PKK`ya yönelik yapılan bombardımanın en çok kendilerini etkilediğini belirttiler. Aileler, "Kamera karşısına çıkıp `PKK buradadır` söyleme cesaretimiz yok. Aranan kişiler köylerde değil dağlarda barınıyor. Daha önce çocuk ve kadınların da içinde bulunduğu bir araç savaş uçakları tarafından vuruldu. Araçta bulunan herkes parçalanarak öldü. Artık köyümüze gelip gitmekten korkuyoruz. Tarım alanlarımızı eskisi gibiişletemediğimiz gibi hayvanlarımızı meraya çıkartamıyoruz. Burada olan bize oluyor. Durumu iyi olanlar köyü terk etti. Ancak bizlerin ekonomik durumu iyi olmadığı için köyümüzden göç edemiyoruz. Büyük bir korku ve endişe içersinde köylerimizde yaşam mücadelesi veriyoruz. İnsanların ölmesine bizler de karşıyız. Yıllarca Saddam zulmüne maruz kaldık. Tam rahata kavuşmuşken yine başımıza düşecek bombaların korkusunu yaşıyoruz. Atılan bombalar tarım alınlarımızın içine düşüp yangına neden oluyor. Bizler ikiateş arasında kalmış durumdayız ve ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Savaş uçakları korkusundan haftada bir şehre ihtiyaçlarımızı karşılamak için gidip geliyoruz" şeklinde konuştular. Türkiye ile K. Irak`ın sıfır noktasında bulunan köylüler büyük panik ve korku içerisinde yaşamlarını sürdürürken, şehirde ise hayat tüm hızıyla devam ediyor. Bağdat, Musul ve Dohuk kentlerine turist akın ederken, vatandaşlar açık alanlarda gece saat 03.00`e kadar eğlenebiliyor.
Kaynak: İHA