Erbaa Çiftçisi İkinci Hasat İçin Brokoli ve Karnıbahar Ekecek

Tokat`ın Erbaa ilçesinde dört mevsimi bir arada yaşaması ve mikroklimal iklime sahip olması yetkilileri ikinci hasat için brokoli ve karnıbahar ekecek.

Erbaa Çiftçisi İkinci Hasat İçin Brokoli ve Karnıbahar Ekecek
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile G.O.P Üniversitesi ortak çalışması ile brokoli ve karnıbahar üretimi için çalışmalar başladı.

Mikroklimal iklime sahip olan Erbaa’da yetkililer çiftçileri ikinci hasat yapmak için brokoli ve karnıbahar üretimi örnek bir çalışma ile başlatılarak ürünlerin hasat çalışması yapıldı. Ürünlerden verim alındığı gözlenirken, bu ürünler çiftçinin bir yıl içinde ikinci sezon geçim kaynağı olacak. Erbaa’da 2. hasat olarak düşünülen ürünlerde ekim işlemi daha önce Değirmenli kasabasında toplam 2 dekar olarak gerçekleştirilirken 45 gün önce ekilen ürünlerin hasat zamanlarıda geldi.

Erbaa’da bu yıl ilk defa uygulanan brokoli ve karnabahar ürünün verim olarak umulduğundan daha fazla olacağının tahmin edildiğini söyleyen yetkililer Erbaa’da ikinci hasat olarak bu ürünlerin ekilebileceğini ifade etti. Çiftçinin boş kalan arazisini brokoli ve karnıbaharlar dolduracak.