Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Tesisleri`nin Temeli Atıldı

Samsun`un 19 Mayıs ilçesinde yapılacak Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nün temel atma töreni hüzünlü geçti.

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Tesisleri`nin Temeli Atıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın temel atma töreni için karayolu ile Samsun`a gelirken Çorum`un Sungurlu ilçesinde kaza yapması ve kazada bir kişinin hayatını kaybetmesi, temel atma törenindeki mutluluğu hüzne çevirdi. Bakan Kılıç, "Acılı bir güne güzel bir gelişmeyi sığdırabilmenin çok zor olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Hayatın acı ve tatlı yanları kaza kader ilişkisi içinde bir arada cereyan ediyor. Bizim de yaşadığımız netice itibari ile budur." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yeni yerleşkesinin temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile gerçekleşti. 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı.
Temel atma ile ilgili konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuşmasına yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybeden Kazım Bozdağ`ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı.
Acılı bir güne güzel bir gelişmeyi sığdırabilmenin çok zor olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Hayatın acı ve tatlı yanları kaza kader ilişkisi içinde bir arada cereyan ediyor. Bizim de yaşadığımız netice itibari ile budur. 19 Mayıs ilçemizde Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri ve Rasathane Ölçüm Merkezi`nin temelini atmak için burada bulunuyoruz. Burada atılacak olan temelin Samsun geneli adına çok büyük bir manası var."
" Burada atılan törenle birlikte ilimize beş yıldızlı bir oteli de kazandırmanın temelini de eş zamanlı olarak atmış oluyoruz." diyen Bakan Kılıç, "Atakent’te bulunan şimdiki Atakum ilçe sınırlarında yer alan mevcut Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hizmet binaları burada 5 ay sonra yapılaşma faaliyetlerin ardından taşınmış olacak. Sonrasında ise mevcut Meteoroloji arsası ise Maliye Bakanlığı`nın Gürel şirketine tahsisi ile orada da beş yıldızlı otel inşaatına hemen başlanacak. Burada yapılacak olan otel yerinin tahsis edilmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizzat yakından ilgilenmiş ve `Samsun’a beş yıldızlı otelin inşa edilmesi için ne gerekiyorsa yapılsın` talimatını vermiştir. Kütahyalı bir iş adamının ilimize gelip yatırım yapacak olması Samsun’un kabuğunu kırdığını gösteriyor. Samsun pist başına geçti ve havalanmayı bekliyor.” dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Meteoroloji Bölge Müdürlüğü için yapılacak tesiste modern imkânlarla hizmet sunulacağını ve başta Samsun olmak üzere meteorolojik gözlemlerde bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Vali Aksoy, “Yapılan çalışma ile ilimiz hem yeni bir meteoroloji merkezi hem de turizm yatak kapasitesinin artırılması için beş yıldızlı bir otel kazanmış olacak.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: 5 YILDIZLI OTEL İÇİN UZUN SÜREDİR ÇABA SARF EDİYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Samsun’a beş yıldızlı otel kazandırmak için uzun zamandır çaba sarf ettiklerini belirtti.
Samsun’un turizm potansiyelini artırmaya katkısı olacak konaklama tesislerine ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Bu konuda başta başbakanımız ve bakanımız olmak üzere, milletvekilimiz Ahmet Yeni, valimiz ile büyük çaba göstererek Meteoroloji`nin Atakum’daki arsasını otel inşaatı için Güral Grup’a verdik. Güral Grup da burada hem daha iyi imkânlarda hizmet verecek Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Tesisleri`ni inşa edecek hem de Meteoroloji`nin eski yerine şehrimize beş yıldızlı bir otel kazandıracak.” diye konuştu.

Güral Grup Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral da gezmek için geldiği Samsun`a hayran kaldığını ifade ederek, "Bir arkadaşımla Samsun`da gezdiğim sırada konu turizme geldi. Burada her şey olduğunu ancak 5 yıldızlı bir otel eksikliği bulunduğunu söyledi. Bununla ilgili bir şey yapıp yapamayacağımı sordu. Ben de döndüğümde Samsun ile ilgili bir araştırma yaptım. Gördüm ki anlatılanlar anlatılmayanların yanında hiç bir şey. Liman var, hava yolu, tren yani yatırım için her şey var. Bize de yatırım yapmak için kolları sıvamak düştü." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Suat Kılıç, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Güral Grup Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Güral`ın butona basması ile temele ilk harç atıldı.
Bakan Kılıç`ın kaza yapması ve kazada bir kişinin ölmesi sebebiyle temel atma töreninde müzik ve konfeti gösterisi iptal edildi. Bakan Kılıç, tören alanından ayrılırken hemşehrileri tarafından kesilen kurbanın kanı bakanın alnına sürüldü.