Kuyu Suyuna Karışan Kokulu Madde Mahalleliyi Endişelendirdi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir evin bahçesindeki tulumbadan çekilen yer altı suyuna karışan ve koku yayan madde, mahalleliyi endişelendirdi.

Kuyu Suyuna Karışan Kokulu Madde Mahalleliyi Endişelendirdi

Şirinevler Mahallesi'nde yaşayan Ünal Taşkan'ın tek katlı evinin bahçesinde bulunan tulumbadan çekilen yer altı suyuna karışan madde, şaşkınlığa sebep oldu.
Bahçesindeki kuyu suyuna karışan maddenin akaryakıt olduğunu savunan ev sahibi, suyu kirleten maddeyi yayan kaynağı bulmak için günlerdir çaba sarf ettiğini söyledi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, tulumbadan çekilen sudan örnek alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi.

Akşam vakti bahçesinde komşularıyla çay içtiği sırada su çektikleri tulumbadan koku gelmesi üzerine olayın ortaya çıktığını ifade eden Taşkan; "Aşırı derecede koku gelmeye başladı. Doğalgazdan şüphelendik. Ekipler geldi, kuyuyu inceledi. Su çıkardılar. Kokuya sebep olan şey 'mazot' diyerek ayrıldılar." dedi.

Sorunun bir haftadır devam ettiğini ifade eden Taşkan, şunları söyledi: "10 senedir var olan bir kuyu. Çekmediğimiz halde koku veriyor dışarıya. Kokusu sokağı kaplıyor. Yakında bir akaryakıt istasyonu var. Onun deposunda mı bir sızıntı var? diye düşündüm. Çıkan suyu doldurup akaryakıt istasyonuna götürdüm. 'Kuyumdan çektiğim suya kokusu mazota benzeyen bir madde karışıyor. Sizin deponuzdan sızıntı olabilir? Bir bakın, araştırın' dedim. Onlar 'bizimki bilgisayar sistemli, kaçağı bilgisayar gösteriyor' diyerek kabul etmediler. Başka bir yerde de akaryakıt istasyonu yok. Nereden geliyor, diye merak ediyoruz."
Yer altı suyunu bahçe sulamada kullandığını anlatan Taşkan, kuyudan çıkan maddenin kokusunun işlenmiş mazotun kokusuna benzediğini dile getirdi. Taşkan, suyu kirlendiği için kullanmadıklarını ancak kuyudan gelen kokunun rahatsızlık verdiğini belirtti.

Taşkan, yer altı suyunu kirleten kaynağın bulunmasını istedi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise yer altı suyuna karışan maddenin analiz sonucu ortaya çıkacağını dile getirdi.

Öte yandan sudan numune alan görevliler suya metan gazının karışmış olabileceğini kaydetti.