Edirne'de Öğrenciler Gökyüzüne Barış İçin Beyaz Balon Bıraktı

21 Eylül Dünya Barış Günü, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Japon Yuji Miyata'nın da katılımıyla Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde kutlandı.

Edirne'de Öğrenciler Gökyüzüne Barış İçin Beyaz Balon Bıraktı
Dünya barışının önemine dikkat çekilen kutlamalarda onlarca öğrenci barış sembolü oluşturarak, gökyüzüne beyaz balon bıraktı.

21 Eylül Dünya Barış Günü, Edirne'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların adresi Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Çevre ve Orman İl Müdürü Abdullah Bülbül, Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Merter'in yanı sıra çok sayıda öğrencinin de katıldığı kutlamalara, Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Japon Yuji Miyata da katıldı. 2007 yılında Çin'den yola çıkan ve yürüyerek Çin, Japonya, Kore, Tayvan, Kamboçya ve Suriye'den sonra Türkiye'yeulaşan Yuji Miyata, 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde Edirne'de olmaktan duyduğu mutluluğu anlattı. 2007'den bu yana dünya barışına dikkat çekmek için yürüdüğünü ve 4 yılda 9 bin kilometre yol kat ettiğini ifade eden Miyata, insanoğlunun kendini düşünen bencil bir varlık olduğunu ve doğa katliamı ile savaşların tek nedeninin insan olduğunu belirtti. Konuşmasını zaman zaman Türkçe olarak yapan Miyata, doğa tahribatına ve savaşlara yine insanoğlunun son vereceğini kaydetti. 21 Eylül'ün dünya üzerindeki tümsavaşları durdurma günü olması temennisinde bulunan Miyata, "Bizler, barış sayesinde bu dünyayı daha da güzelleştirebiliriz" diye konuştu.

Okul Müdürü Yücel Balkanlı da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış dünyada barış" cümlesinin dünya barışına en büyük mirası olduğunu ifade ederek, "Bugünü sadece bir güne değil her güne yaymalıyız. Dünya Barış Günü, Adolf Hitler'in 1939'da Polonya'yı işgal ettiği tarih olan 1 Eylül'de kutlanırdı ancak hiçbir ülke bunu kabullenmedi. Son olarak Birleşmiş Milletler, Dünya Barış Günü için 21 Eylül'ü uygun gördü ve tüm dünyada kutlanmaya başlandı" dedi.

Konuşmaların ardından okul bahçesine fidan dikildi. Daha sonra ise öğrenciler barış sembolü oluşturarak, havaya beyaz balonlar bıraktı

Edirne Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki etkinliğe Birleşmiş Milletler'in resmi web sitesinde de yer verildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA