Didim`de Deniz Kirliliği Yol Kapattırdı

Aydın`ın Didim İlçesinin Fevzi Paşa Mahallesinde bulunan 34 sitenin sakinleri ve yöneticileri ile mahalle halkı, alt yapının olmaması nedeniyle denizin kirlendiğini ileri sürerek Didim-Akbük yolunu trafiğe kapadı.

Didim`de Deniz Kirliliği Yol Kapattırdı
Kısa süreli yolu kapatan site sakinleri basın açıklaması yaparak alt yapı ve deniz kirliliği sorununun çözülmesini istedi.Akbük yolu üzerinde toplanan yaklaşık 400 kişi, Fevzi Paşa Mahallesinde deniz kirliliğinin önceki yıllara oranla daha arttığını ileri sürerek, sorunun çözümü için yetkili mercilere çağrıda bulundu.Toplanan kalabalık alkışlarla protesto ederek, yolu kısa süreli de olsa kapatırken, emniyet güçlerinin uyarısıyla yol yeniden trafiğe açıldı. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Denizlikent Sitesi Başkanı Nihat Kocamaz okudu. Kocamaz tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Biz, Fevzi Paşa Mahallesi sakinleri ve site yöneticileri bir araya gelerek Akbük körfezi ve mahallemizdeki acil sorunların çözümlenmesi (deniz kirliliğinin önlenmesi) amacı ile sivil inisiyatifoluşturduk. Acil eylem planı hazırladık. İlk etapta 3 Eylül günü toplantı yaptık. Didim Belediye Başkanının katıldığı toplantıda basın açıklamasında bulunduk. Ana sorunlar konuşuldu."Basın açıklamasında ayrıca, "başkan ayrıldıktan sonra site başkanları olarak bugün Caprice Otel, Holiday Otel ve Okaliptus otel çevresinde ortak basın açıklaması yapılmasına karar verildiği" belirtildi.Basın açıklamasında, "İşte bugün burada, her gün biraz daha kirlenen deniz kirliliğine ve çevre kirliliğine dur demek için Didim`in her tarafında olup ta üvey evlat muamelesi görev Fevzi Paşa Mahallesi ve Akbük`te olmayan alt yapı çalışmalarının acilen başlatılması için otel, motel ve restoranların atıklarının denize boşaltmalarına dur demek için bir araya gelindiği" ifade edildi.

Denizlikent Sitesi Başkanı Nihat Kocamaz, 2007 yılından beri Fevzi Paşa Mahallesinin Turizm Bakanlığı tarafından dondurulan imar planlarının ivedilikle onaylanması için toplandıklarını belirterek "Bu eylemi yapıyoruz. Acil Eylem planlarımız doğrultusunda imza kampanyasının ardından bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Eylemlerimizin arkası gelecektir. Dernek kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Hareketimiz hiçbir siyasi yapıya hiçbir kuruma ve kuruluş kişi veya kişilere karşı değildir. Ama biziminisiyatifimizin yanında olanlara kapımız ardına kadar açıktır. Omuz omuza mücadelemiz sürecektir" dedi.Eyleme, Akbük Kültür ve Çevre Derneği üyeleri de destek verirken basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık olay çıkarmadan dağıldı.
Kaynak: İHA