Başkan Çağırıcı: "menderes, Beyaz İhtilali Gerçekleştiren Bir Liderdir"

Bağcılar Belediye Başkanlığı, Merhum Başbakan Adnan Menderes`in idamının 50.

yıldönümü münasebetiyle 3 gün sürecek bir anma programı düzenledi. Törenin açılış programında konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Adnan Menderes, yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir muhalefetin ardından iktidara gelmiş ve beyaz ihtilali gerçekleştirmiş bir liderdir" dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes`i anma programının ilk gün programı, akşam saatlerinde Bağcılar Meydanı`nda gerçekleştirildi. İlçe meydanında Menderes`in idam edilişini temsilen `dar ağacı` kurulurken, o dönemde yaşanan süreci anlatan kitap ve broşürler ile Menderes`in resimlerinin bulunduğu bir de resim sergisi açıldı.

Anma programına ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, resim sergisinin açılışını gerçekleştirdikten sonra bir konuşma yaptı. Çağırıcı, "Milletlerin tarihi gel gitler, çıkmazlar ve dönüm noktaları ile doludur. Bazen bir olay, bazen bir lider, bazen bir dönüm noktası milletin tarihini değiştirir. Türk demokrasi tarihi için dönüm noktası cesur adam, Adnan Menderes`tir. Türkiye`nin çok partili hayata geçisini sağlayan merhum Menderes, Türk demokrasisinin yıldızı ve sembol ismidir.Menderes ve üç arkadaşı tarafından kurulan Demokrat Parti, `Yeter Söz Milletindir` haykırışıyla horlanan, dışlanan, küçümsenen milyonları iktidara taşımıştır" diye konuştu.

"Sessiz kalabalıklar, sahipsiz kitleler, Menderes`in hareketiyle Milli egemenliği hissetmiş, yönetimde söz sahibi olmuştur" diye devam eden Çağırıcı, "Adnan Menderes, yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir muhalefetin ardından iktidara gelmiş ve beyaz ihtilali gerçekleştirmiş bir liderdir. Beyaz ihtilal, demokrasi, özgürlük ve halk iradesini isteyenlerin taleplerini ifade ediyordu. İşte bu haklı talepler, Menderes`i iktidara taşıyacak ve Türk demokrasisinin sembolü haline getirecektir" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen anma programına, AK Parti Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan ve Adnan Menderes döneminde Kütahya Milletvekilliği yapan Kemal Özer`in kızı Prof. Dr. Feyza Özer Cinicioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: İHA