Kaymakam İlçe Halkıyla El Ele Verip Yoksula Ev Yaptı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde zor şartlarda yaşayan yoksul bir aile, Kaymakam Serdar Köse’nin girişimleriyle yeni bir eve kavuştu.

Kaymakam İlçe Halkıyla El Ele Verip Yoksula Ev Yaptı
6 çocuğuyla sıcak yuvaya kavuşan Hediye Gerdanoğlu, evlerine konuk olan kaymakama teşekkür etti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde eşini kaybettikten sonra 6 çocuğuyla büyük sıkıntı çeken Hediye Gerdanoğlu ilçede başlatılan yardım seferberliğiyle yeni eve kavuştu. Fatih Mahallesi’nde 3 oda 1 salon olarak inşa edilen eve taşınan Gerdanoğlu’nun ilk konuğu da kendisini mağduriyetten kurtaran Kaymakam Serdar Köse oldu. Kaymakam Köse, ev ziyaretleri yaptığı sırada Gerdanoğlu’nun durumundan haberdar olduğunu ve ona yardım etmek için girişimde bulunduğunu söyledi. Köse, “Ailenin çok acil bir eve ihtiyacı vardı. Hemen girişimlerde bulunduk. İlçe halkının da duyarlılığı ile bu ailemiz kısa sürede çok güzel bir eve sahip oldu. İnşallah huzur içinde güle güle otururlar. Bugün hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bu güzel evde aile halkı ile üzüntülerine ortak olmanın yanında sevinçlerini de bugün paylaştığımız için çok mutluyum. İnşallah tüm halkımızın duyarlılığı ile böyle güzelliklerin devamı gelir.” diye konuştu.


Hediye Gerdanoğlu ise yeni bir eve sahip olmanın sevincini yaşadığını söyledi. Gerdanoğlu, “Kaymakam Bey`e çok teşekkür ediyorum. Evimize geldi, halimizi gördü ve bize yardımcı olarak çok acele bir şekilde bu evi yaptırdı. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Dul halimle ne yapacağımı şaşırmıştım. Artık yıkanacak bir banyomuz, yemek yapacak bir mutfağımız ve çocuklarımızla başımızı sokacak bir odamız var. Allah ondan binlerce kez razı olsun.” ifadelerini kullandı.