İzmir`de Gaspçılara Direnen Taksi Şoförü Bıçaklandı

İzmir`in Konak ilçesinde, ticari taksi şoförü Selman Telöz (53), aracına müşteri olarak binen kimliği belirsiz 2 kişi tarafından gasp edilmek istendi.

Direnmesi sebebiyle vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Telöz, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı haber alan meslektaşları, taksicilere yönelik gasp ve cinayetlerin son bulması için kornalarını çalarak İzmir`in caddelerinde eylem yaptı.
Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Yenişehir semti Gaziler Caddesi Ziya Gökalp Hastane Durağı önünde meydana geldi. Otobüs durağı önünde 35 T 5460 plakalı aracıyla müşteri bekleyen evli ve 3 çocuk babası Selmaz Telöz, aracına 2 kişiyi müşteri olarak aldı. Taksiye binen ve gidecekleri yeri söylemeyen zanlılar, sürücü Telöz`den aracı sürmesini istedi. Zanlılar, yaklaşık 500 metre ilerledikten sonra Telöz`den aracı karanlık bir sokağa sokmasını istedi. Durumdan şüphelenen Telöz, ara sokağa girmeyerek geri döndü. 2 kişiyi aldığı yere getiren Selman Telöz, zanlıların araçtan inmelerini istedi. Bunun üzerine zanlılar, bellerinden çıkardığı bıçakla taksici Telöz`ü tehdit ederek üzerindeki paraları vermesini istedi. Koltuğunun köşesinde bulunan sopayı alan Telöz, eli bıçaklı gaspçılara karşılık verdi. Önce aracın içinde, ardından taksinin dışında yaşanan arbede sırasında Telöz, sırtından 3, sağ koltuk altından 1 bıçak darbesi aldı. Selman Telöz, kanlar içinde yere düştü. Taksicinin direnmesi üzerine herhangi bir şey alamayan 2 gaspçı, taksinin sol ön tekerliğini keserek olay yerinden kaçtı.
Yaralı taksiciyi görenler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri taksici Telöz`ü ilk müdahalenin ardından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırdı. Tedaviye alınan şoförün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri takside parmak izi incelemesinde bulundu. Kaçan zanlıların kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

100`E YAKIN TAKSİCİ KORNA ÇALARAK EYLEM YAPTI
Taksici Selman Telöz`ün bıçaklandığını duyan yaklaşık 100 meslektaşı, olay yerinde toplandı. Arkadaşlarının bıçaklanmasını protesto eden grup, İzmir`in caddelerinde konvoy oluşturarak kornalarla olaya tepki gösterdi. Taksiciler, Cumhuriyet Meydanı`nda yeniden toplandı. Taksiciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Yeşildağ, burada yaptığı açıklamada, başka canların yanmaması için vakit geçirilmeden kabin sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi. Yeşildağ, "Araçları üreten firmalarla pazarlık yapılarak bu kabinler çok ucuza maledilebilir. Biz bunun için ölmek istemiyoruz" dedi. Taksilerin sahiplerine de seslenen Başkan Yeşildağ, "Araçlarında şoför olarak çalıştırdığınız adamların hiç mi değeri yok. Zaten sosyal güvenliği de, can güvenliği de, iş güvenliği de yok. Bu son olsun her gün acaba sıra hangimizde diyerek evden çocuklarımızla helalleşip işe gitmekten kurtulalım. Bunun içinde koruma kabinli araçlar istiyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından taksiciler sessizce dağıldı.