İzmirli İdareciler: İzmir İçin Herşeye Varız

İzmir İçin Güç Birliği toplantısı sona erdi.

İzmirli İdareciler: İzmir İçin Herşeye Varız
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında gerekli mutabakatların değerlendirildiği açıklandı.

‘İzmir İçin Güçbirliği’ adı altında ilk kez toplanana başkanlar ’İzmir için herşeye varız’ mesajını verdi. İzmir’de bulunan kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan başkanlar 20 yıl öncesine dayanan Başkanlar Kurulu organizesinde ‘İzmir İçin Güçbirliği’ adı altında ilk kez toplandı. Swiss Otel'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen İzmir İçin Güç Birliği Toplantısı yaklaşık 4 saat sonra sona erdi. Toplantıda yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında kenti marka şehir yapacak projeler için mutabakat sağlanması gerektiğinin mesajı verildi.

İzmir 'deki 51 kişiden oluşan ‘İzmir İçin Güçbirliği’nini ilk toplatısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte 40 kişi katıldı. Otelde 4 saat süren toplantıya, 1,5 saat iştirak eden Bakan Yıldırım'ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, İzmir Valisi Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti İzmir Milletvekillerinden Hamza Dağ, Ali Aşlık, İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Rifat Sait, CHP İzmir Milletvekillerinden Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Mustafa Moroğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Musa Çam ile parti il başkanları ile katıldı.
Toplantıya Sekreterliğini EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temiz Ocak’ın yaptığı konuşma ile başlandı. Toplantı sonunda İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bakan Yıldırım'ın İzmir için 35 projeyi anlattığını ve destek istediğini dile getirdi. Vali Kıraç Bakan Yıldırım'ın talepler karşısında 'Sizin önceliğiniz bizim önceliğimizdir" ifadesini kullandığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise toplantıda belediyenin belediye ile hükümetin hükümetler ile kıyaslanması gerektiğinin açıklamasını yaptığını belirterek; " Ben 7 yıldır proje üretiyorum. Hükümet 9 yıldır iktidarda. Hükümet hükümetlerle, belediyeler belediyeler ile kıyaslanmalıdır." dedi.

Temizocak ise toplantıda İnciraltı için özel yasa çıkarılması talebini ilettiklerini ve milletvekillerinin de bu yasanın çıkarılmasına ilişkin altına imzalarını atacaklarını söyledi. İnciraltı için özel yasa çıkarılacağı ve İzmirli bir bakanın başkan olarak atanmasını önerdiğini belirten Temizocak, "51 kişilik Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı 40 katılımcı ile gerçekleştirdik. İktidar ve muhalefet parti temsilcilerinin projeler konusunda mutabakat sağlaması gerektiğini konuştuk. Toplantıda Ankara hızlı tren projesinin akabinde İzmir'de de aynı anda gerçekleştirilmesi gerektiğinin önerisinde bulunduk. Önerimiz de kabul edildi" diye konuştu. Temizocak, sivil toplu kuruluşu temsicilerininde çağırıldığını baza militvekilleri dahil kimisinin mazeret beyan ettiğini de söyledi.