Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Güçlü Türkiye’nin Güçlü Muhalefeti Olmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin geliştiğini, değiştiğini ve sürekli güçlendiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Güçlü Türkiye’nin Güçlü Muhalefeti Olmalı
Tokat’ın Turhal ilçesini ziyaret eden Bozdağ, “Güçlü Türkiye’nin güçlü muhalefeti olmalı. Kendisini yenilemeyen, geliştirmeyen, gelişmelerin karşısında duran kim olursa olsun kaybeder.” dedi.

Turhal Belediyesi`nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Turhal Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 16`ncısı yapıldı. Festival Belediye Kültür Merkezi önünden başlayan ve belediye önünde son bulan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na festival komitesince çelenk konuldu. Festival çerçevesinde yapımı tamamlanan Turhal Otobüs Terminali`nin, Belediye Kültür Merkezi’nin ve 500 kişiye iş imkanı sağlayacak Haktin Tekstil’in açılışları yapıldı.
Turhal’a daha önce de geldiğini ve her gelişinde güzel yenilikleri ve değişiklileri gördüğünü ifade eden Bozdağ, yapılan icraatlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili, "Başbakan`ın ağzından kan damlıyor" açıklamalarına da tepki gösterdi. Bozdağ şunları söyledi:
"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara bakın ve isminin üzerini kapatın. Ayrıca İsrailli yetkililerin de açıklamalarına bakın aynı şeyi ona da yapın. Ne kadar birbiri ile benzeştiğini, bazı kısımlarında ne kadar örtüştüğünü çok rahatlıkla göreceksiniz. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına İsrailliler ve PKK`lılar sevinir ve alkış tutar. İsrailliler ile aynı karede olmak ve böylesine bir konuda aynı fotoğrafın içerisinde yer almak yakışır bir durum değil. Bizim AK Parti hükümeti olarak vazifemiz ülkemizin hukukunu, haklarını ve çıkarlarını korumaktır. Turhal, gelişiyor. Tokat da gelişiyor. Fakat yalnız Tokat, Turhal değil bütün Türkiye gelişiyor. Biz iktidara geldiğimizde etnik, ırkçı ve bölgesel milliyetçilik yapmadık ve yapmıyoruz. Diğer iktidarlar iktidar olduklarında sadece bazı bölgelere veya illere yatırım yaptılar. Ama biz öyle yapmadık. Ülkenin her yanına duble yollar, modern okul ve hastaneler ve yatırımlar yaptık."
Festivalden ve açılışlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise, ilçenin gelişmesi için ellerinden gayreti göstermeye çalıştıklarını söyledi.
Festival kapsamında ünlü sanatçı Gülben Ergen ile Ankaralı Namık Turhal Şehir Stadı`nda halka açık konser verdi. Hareketli şarkı ve türküleri ile Turhallıları coşturan sanatçılar, vatandaşlardan büyük alkış topladı. Programa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Tokat Milletvekillerinden Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Ali Gözen daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İki gün süren festival yapılan konserlerden sonra sona erdi.