Sp Genel Başkanı Kamalak, Burdur Teşkilatı İle Bayramlaştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ramazan Bayramı sebebiyle SP Burdur İl Teşkilatı üyeleri ile bayramlaştı.

Sp Genel Başkanı Kamalak, Burdur Teşkilatı İle Bayramlaştı
Afyon Sandıklı`da geçirdiği bayram tatilini yarıda bırakarak Burdur`a gelen SP lideri Kamalak, SP Burdur İl Başkanlığında partililerin Ramazan Bayramı`nı kutladı.

Burada yaptığı konuşmada gündemi değerlendiren SP lideri, Türkiye-Amerika ilişkileri ve terör olaylarına ilişkin düşüncelerini aktardı. Kamalak, "Yıllar önce, milli görüşün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca`mız, 1994 yılı Şubat ayı içinde Bingöl`de bir konuşmasında açıkça söyledi. Milli görüşün dışındaki partiler aşağılık kompleksi içinde batıyı adres gösterirken, Erbakan Hoca`mız besmele ve kardeşliği adres gösterdi. Milli görüşün reçetesi 28 Şubat`ta birileri tarafından raftan indirildi, önükesilen aslında Türk milleti oldu. Ülkemizin başına Batı devletleri tarafından bela edilen terör durmadıkça ne yazık ki bu cenaze haberleri devam edecektir. Milli görüşün dışında bu kanı kimse durduramaz. AK Parti bu kanı durduramaz çünkü gittiği yol yanlıştır" dedi.

Terör olaylarının çözümünün milli görüş olduğunu ifade eden SP lideri Kamalak, "Şayet bu kanı durdurma konusunda reçeteleri varsa bunu ortaya koymalıdırlar. Bu konuda çözüm milli görüştür. Bizi hiçbir güç fikren dahi susturamaz. Dört defa partimiz kapatıldı. Bizim dışımızdaki partiler, batı ile bütünleşmiş halde, bu milletin cellatları ile iş birliği içinde hareket etmektedirler. Bir dönem ülkenin tehdidi olarak görülen kırmızının yerine yeşili koydular. Bizim dışımızda yönünü İslam ülkelerine çevirenvar mı? AB dedikleri de Hristiyan kulübüdür. İşte bu yüzden de bizim dışımızdakiler işbirlikçi partilerdir" iddialarında bulundu.

Türkiye-Amerika ilişkilerini de değerlendiren SP lideri, "Amerika ise Kuzey Irak`ta askerlerimizin başına çuval geçirerek güya teşekkür etti. Amerikan uçakları bizim hava alanlarını kullanarak Irak topraklarına 4 bin 90 sorti gerçekleştirdi. Peki bu Amerikan uçakları Irak topraklarına gıda yardımı veya özgürlük mü taşıdı? Bugün Irak`ta 2 milyona yakın insan öldü, 4 milyon çocuk öldü ve 2 milyon kadın da dul kaldı. Iraklı bir devlet adamı bize geldi, `İktidarda olmamanıza karşı, biz sizi tanıyoruz ve bizeyardım edin, sahip çıkın` dedi. İslamiyet hiçbir şekilde Batı`ya teslim edilemez. Ecevit hükümetinde Apo teröristini Amerika bize teslim etti. Ancak bizim önümüze iki tane şart koydu. Birincisi Kıbrıs`ta çözüm, ikincisi ise Amerika`nın Irak`a girmesi için gerekli olan kolaylıkların bir an önce sağlanmasıydı. Ecevit her iki teklife de `hayır` dedi ve sonunun ne olduğunu siz biliyorsunuz. Bugün halen bize, `AK Parti ve Has Parti sizden bölündü` diyorlar, doğru ama bölünerek güç haline gelemezsiniz çünküküçülerek büyümek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Kamalak, Burdur il teşkilatında yaptığı konuşmadan sonra Ağlasun ilçesine bağlı Mamak beldesine hareket etti. Kamalak, SP Mamak Teşkilatı ile bayramlaştıktan sonra Burdur`dan ayrılarak Isparta`ya hareket etti.
Kaynak: İHA